Team Delft Challenge wint Grand Prix Atlantique!

Team Delft Challenge wint Grand Prix AtlantiqueDe studenten van de TU Delft hebben het afgelopen koninginnedagweekend dankzij zeer goede bootsnelheid, constante prestaties en mentale veerkracht alle andere studententeams achter zich gelaten. Tijdens 4 zware racedagen met ups & downs vonden de Delftse studenten met de Belgische schipper Bert Schandevyl regelmatig aansluiting bij de voorhoede, bestaande uit volledig professionele teams. Het lange voorbereidingstraject voor de Tour de France à la Voile van komende zomer lijkt haar vruchten af te werpen.

In de Franse wedstrijdverslagen worden de Delftse talenten, die vorig jaar als tweede studententeam eindigden tijdens de Tour de France, genoemd als achtervolgers van onder andere de titelverdediger van de Tour de France à la Voile 'Courrier Dunkerque', de Amerikanen van Groovederci, het strak georganiseerde Oman-Sail onder leiding van matchrace en volvo-oceanrace winnaar Rob Greennhalg, en het Franse Nouvelle Caledonie met America's Cup veteraan Bertrand Pace als tacticus

Het goede resultaat van Delft Challenge is vooral te danken aan een constante reeks uitslagen (19, 8, 9, 9, 6, 7, 7, 9, 7, 7). Ook na verschillende tegenslagen, zoals het door autopech moeten missen van de 4 geplande trainingsdagen in Pornichet en het op het laatste moment uitvallen van de navigatiecomputer wist het Team haar bootsnelheid te behouden. Hierdoor hadden zelfs een slechte start tijden een inshore-race, en een overzeilde boei en kielschade tijdens de offshore-etappe geen noodlottige consequenties. Telkens wisten de studenten zich op basis van vechtlust en karakter terug te knokken tot in de voorhoede.

Om ook tijdens de Tour de France goed te presteren blijft het Team de komende weken keihard trainen. Het niveau in het studentenklassement is met de komst van SOG - Safran uit Marseille nog hoger komen te liggen, en ook de bestaande concurrenten van HEC - Ecole Navale en Normal Sup' - Lagardère staan niet stil. De overwinning in het studentenklassement van de Grand Prix Atlantique is echter een mooie kroon op de intensieve voorbereiding, waar de 14 technische studenten al de hele winter mee bezig zijn.

Het volgende evenement voor Team Delft Challenge is de North Sea Regatta in Scheveningen, die tijdens het pinksterweekend plaatsvindt. Na een laatste voorbereidingswedstrijd in Frankrijk (de Normandy Race Week, Le Havre) zal vervolgens op 26 juni gestart worden in de Tour de France à la Voile: de maandlange zeilmarathon langs Franse kusten waar het de studenten uiteindelijk om gaat. U kunt de prestaties van het team volgen op www.delftchallenge.nl

Tekst: Jaap van Rijckevorsel

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: