Voorbeschouwing Delta Lloyd Regatta 2010

Delta Lloyd RegattaDe olympische vloot heeft Hyeres weer verlaten en beweegt zich langzamerhand richting Nederland. De volgende bestemming is Medemblik, waar de vijfde World Cup van dit seizoen plaatsvindt. Het recordaantal van 703 boten staat ingeschreven voor de 26se Delta Lloyd Regatta, die van 26 tot en met 30 mei wordt gehouden. De Laser Standard laat momenteel met 114 boten het grootste deelnemersveld zien. Gevolgd door de 470-mannen en RSX-mannen, die beide op 100 inschrijvingen staan.

In acht van de tien klassen verschijnen de aanvoerders van de huidige ISAF World Ranking aan de start. In de overige twee doen Marit Bouwmeester (NED, Laser Radial) en Edward Wright (GBR, Finn) mee als hoogst geplaatste topzeilers. Ze staan beiden tweede in de wereldranglijsten. De Nederlander Pieter-Jan Postma maakt in Medemblik zijn internationale rentree na een winterpauze. De Delta Lloyd Regatta wordt zijn eerste krachtmeting met de Finn-wereldtop sinds de Sail for Gold Regatta 2009, waar hij vierde werd.

In juli strijdt de paralympische 2.4mR-klasse om de wereldtitel in Medemblik. In de aanloop naar dit IFDS WK grijpt een record aantal deelnemers (21) de Delta Lloyd Regatta aan om het wedstrijdwater alvast te verkennen. Zo ook paralympisch kampioen Paul Tingley (CAN) en de zilveren medaillewinnaar van China, Damien Seguin (FRA). Zij zullen het opnemen tegen regerend wereldkampioen en titelverdediger in Medemblik, Thierry Schmitter (NED).

www.deltalloydregatta.org
Tekst: Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: