VYF contracteert Deleglise Laurence en De Smedt Koen

Deleglise Laurence en De Smedt KoenVoor de uitbouw van de topsportstructuur in België heeft de Vlaamse Yachting Federatie Deleglise Laurence aangesteld als federaal trainer en De Smedt Koen als federaal jeugdtrainer. Beiden vervangen Sebastien Godefroid die in februari besloten had nieuwe wegen te wensen bewandelen in het wedstrijdzeilen met zeegaande jachten.

Het gaat om een nieuwe structuur binnen de VYF topsportwerking met het oog op het behalen van resultaten op de volgende Olympische Spelen in Londen 2012 en de Olympische Spelen 2016.

Laurence Deleglise zal voor de Vlaamse Yachting Federatie verschillende taken uitvoeren, waaronder de begeleiding van potentiële atleten in functie van 2012. Daarnaast zal zij samen met de federaal jeugdtrainer De Smedt Koen zorgen voor de identificatie van jonge topsporttalenten in functie van de Olympische Spelen van 2016.

Dit laat eveneens toe de VYF trainers beter te kunnen begeleiden op het vlak van wedstrijdvoorbereiding en sporttactische items. Zij krijgen eveneens een adviserende rol bij het opstellen van sporttechnische en fysieke programma’s voor de atleten.

Londen 2012

Met het oog op de volgende Olympische Spelen in Londen in 2012 is de aanwerving van beide trainers een goede zaak voor het Belgische zeilen. De huidige elite en de beloftevolle jongeren kunnen nu gebruik maken van hun diensten, expertise en kennis. Dit moet hen in staat stellen om, samen met de hele federatie, een succesvolle aanloop te nemen naar de komende Olympiade.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: