Brunel gaat weer zeilen...

Brunel zeilenNa de Whitbread Round the World Race in 1998 en de Volvo Ocean Race in 2005 sponsort Brunel opnieuw een zeilteam. Dat gebeurt in de Tour de France à la Voile, een zeilwedstrijd in etappes langs de Atlantische en Mediterrane kust van Frankrijk. De wedstrijd begint op 26 juni in het Noord-Franse Duinkerken en eindigt 28 dagen later in de buurt van Marseille aan de Middellandse zee. De Tour de France à la Voile is het grootste zeilevenement van Frankrijk en trekt in de etappeplaatsen tienduizenden bezoekers.

De deelnemende teams zeilen elke twee dagen naar een nieuwe haven. In de etappeplaatsen worden kortere wedstrijden direct voor de kust georganiseerd die meetellen voor het klassement. Dat schema vergt het uiterste van de bemanningsleden; een maand lang moeten ze hun sportieve prestaties voortdurend combineren met in conditie blijven.

Schipper en team
De boot zal worden bemand door 7 teamleden in wisselende samenstelling, afhankelijk van ieders expertise en het soort etappe of havenrace.
De bemanning staat onder leiding van Pieter Jan Postma (28), olympisch zeiler in de Finn-klasse. Pieter Jan deed al eens eerder mee aan de Tour de France à la Voile, de rol van schipper is echter nieuw voor de 29-jarige zeiler die graag verder kijkt dan de volgende olympische spelen. Vooral tijdens de havenwedstrijden wordt veel verwacht van het taktisch inzicht van de ervaren wedstrijdzeiler. Tijdens de lange buitengaatse trajecten zal Bart Verwerft (Bel) de leiding hebben.

Dynamisch
Volgens Brunel's bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld past het zeilteam, dat voornamelijk bestaat uit jonge ingenieurs die in Delft afstudeerden, uitstekend bij zijn bedrijf. “We herkennen ons in hun gedrevenheid en professionalisme en associëren ons graag met jonge mensen die hun grenzen verleggen."
Brunel’s CEO sluit niet uit dat de hernieuwde verbintenis met zeilen een vervolg krijgt. “Daarbij moet je niet denken aan de omvang van een Volvo Ocean Race" benadrukt hij: "Ook met kleinschaliger zeilprojecten kan Brunel zich profileren als dynamisch bedrijf dat jonge professionals volop kansen biedt.”

Foto © Sander van der Borch / Brunel Sailing

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: