IFDS Worlds 2010 voorbereidingen in volle gang

IFDS Worlds 2010De voorbereidingen voor het Wereldkampioenschap Zeilen voor Gehandicapten 2010 (IFDS Worlds 2010), dat van 6 tot 14 juli in Nederland, Medemblik, plaats zal vinden, zijn in volle gang. De wedstrijden gelden als kwalificatie voor de Paralympics van 2012.

Tijdens de IFDS Worlds 2010 wordt er gezeild in de 2.4mR klasse (eenmansboot), de Skud 18 (tweemansboot) en de Sonar (driemansboot). Alle deelnemende schepen zijn aangepast aan de beperking van hun bemanningsleden om erin te voorzien dat een eerlijke strijd op het water kan plaatsvinden.

Vanuit het Regatta centrum Medemblik worden reeds jaren vele top zeilevenementen georganiseerd, het is dan ook goed geëquipeerd om vele internationale wedstrijdzeilers te verwelkomen en om hun schepen en coaches uitstekend te accommoderen.

De International Federation for Disabled Sailing (IFDS) heeft in de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging (KNZ&RV) een enthousiaste organisator gevonden.
Het Race Management Committee en het Housing Committee zijn druk doende wedstrijden, onderdak en catering in goede banen te leiden. Zij worden daarbij op het water en op de wal ondersteund door een team van 90 vrijwilligers, want er worden zo’n 130 topzeilers van over de hele wereld verwacht. Samen met coaches, begeleiders en genoemde vrijwilligers zullen ruim 300 mensen gefaciliteerd moeten worden.

Er zijn intussen inschrijvingen binnen van o.a. Maleisië, USA, Canada, Kroatië, Oostenrijk Duitsland, UK, Griekenland Israël, Italie, Ierland, Noorwegen, Australië....en natuurlijk Nederland.
De Nederlandse zeilers zijn veelbelovend, want zij hebben in april al goed gepresteerd tijdens het vierde ISAF World Cup zeilen in het Zuid-Franse Hyeres, waarbij vier van onze zeilers zilver pakten! Veel 2.4mR atleten verschenen afgelopen week aan de start in de Delta Lloyd regatta, onderdeel van de ISAF World Cup voor Olympische en Paralympische klassen, om het water alvast te verkennen, om zo goed voorbereid aan het IFDS Worlds 2010 deel te kunnen nemen.

Met Delta Lloyd, toonaangevend sponsor in de zeilwereld, als naamgevend sponsor gaat dit een sportief evenement van topniveau worden, gekoppeld aan een feestelijk programma op de wal.

De IFDS verwelkomt u graag in Medemblik!

http://ifdsworlds2010.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: