Spannende eindstrijd Europees Kampioenschap J/24 Zeilen

Europees Kampioenschap J/24 ZeilenHet Europese Kampioenschap zeilen in de J/24 klasse in Kamperland kende vandaag een adembenemend slot. Gisteren al nam de Engelsman Bob Turner van GBR 4247 ‘Serco’ verrassend de leiding in het klassement over van de gedoodverfde favoriet GER 4230 ‘XENON’ van Peer Kock uit Duitsland. Vandaag werd het zo mogelijk nog spannender doordat de regerende Europese titelhouder Alexandros Tagaropoulos drie goede races op rij produceerde. De Grieken wonnen alle drie de races terwijl de ‘Serco’ in de laatste twee races 15e en 21e werd.

In de einduitslag betekende dat voor Bob Turner precies genoeg om met slechts een punt verschil de Europese titel over te nemen. Peer Kock, die de eerste dagen nog trots het klassement aanvoerde, had vandaag een offday. Hij viel terug naar de derde plaats overall.

De Nederlandse deelnemers kwamen vandaag goed voor de dag met plaatsen in de top 10. Hans Hussum (4e), Koen Duiven (8e) en Diederik ten Horn (10 e). In het eindklassement staat Koen Duiven als beste Nederlander op de 15e plaats.

Overall uitslag Europees Kampioenschap:

1. GBR 4247 ‘Serco’ Bob Turner(56)
2. GRE 751 ‘Hellenic Police’ Alexandros Tagaropoulos (57)
3. GER 4230 ‘Xenon’ Peer Kock (60)
4. GER 5281 ‘United 5’ Jan Kähler (74)
5. GRE 5239 ‘EYNIKH’ Dimitrios Altsiadis (76)
6. GER 5420 ‘Rotoman’ Kai Mares (79)
7. GER 5381 ‘Max Bahr’ Stefan Karsunke (80)
8. GBR 4251 ‘Stouche’ Stuart Jardine (83)
9. GBR 4245 ‘Madeleine’ Duncan McCarthy (91)
10. GER 5440 ‘Günni’ Matthias Garzmann (96)

Quotes:

New European Champion Bob Turner van ’Serco’: “This was a though regatta with a very close finish, indeed. But fortunately we won. We have a good team, a combination of experience and youth. Despite of the weather the Race Management en organization here did a great job. The atmosphere was fantastic during this event. Our next target is the World Championship J/24 Sailing”

Alexandros Tagaropoulos, skipper of GRE 751 ‘Hellinic Police’, immediately after losing his European title: “Yes, very sad. We missed the title with only one point difference! After the second race, we had some strange trimming problems with our mainsail. Yesterday, I was inside the boat and I saw by incident that the mast step inside the boat was moving all the time. So I made a quick repair. Maybe that’s why we were performing much better today”.

De volledige uitslagen staan zo spoedig mogelijk, na het afwerken van de protesten, op de website www.j24.nl/ec2010

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: