Team Boskalis op volle sterkte voor Zwitserleven Zeilweek 2010

Het voltallige Team Boskalis is op sterkte voor de Zwitserleven Zeilweek 2010. Drie van de vier duo's komen al in actie tijdens het Internationale Nacra Kampioenschap 2010, dat van maandag 14 juni tot en met woensdag 16 juni voor de Texelse kust plaatsvindt. De missie is om daar twee podiumplekken te scoren. Op zaterdag 19 juni verschijnt het gehele Team Boskalis aan de start van de Zwitserleven Ronde om Texel.

'Aangezien we nog geen weersvoorspelling voor die dag hebben, is het lastig om iets over doelstellingen te zeggen", steekt teammanager en stuurman Gunnar Larsen van wal. 'Het wordt in ieder geval een belangrijke check van de bootsnelheid in de aanloop naar het WK F18 dat begin juli in Frankrijk plaatsvindt. We zullen op Texel alle vier maximaal pushen om voorin te finishen."

Alleen Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West (Bloemendaal) ontbreken bij het Nacra 2010 Int. Championship. Zij sluiten zich dinsdag bij hun teamgenoten aan om de volgende dag deel te nemen aan de Open Nederlandse Catamaran Kampioenschappen, onderdeel van de Zwitserleven Zeilweek.

Potentie
In de afgelopen periode verscheen Team Boskalis aan de start van twee grote evenementen: Eurocat in Carnac/Frankrijk en de Delta Lloyd North Sea Regatta in Scheveningen. In Carnac belemmerde materiaalschade het kwartet om een rol van betekenis te spelen. In Scheveningen deden drie Boskalis Nacra Infusions wel voorin mee. Gunnar Larsen en Jeroen van Leeuwen verspeelden in de moeilijke omstandigheden op de afsluitende dag hun podiumpositie. Zij werden vierde in het veld van vijftig cats. Ferdinand van West eindigde met gelegenheidsstuurman Adam Piggot (GBR) als negende. Stuurvrouw Christa van Helden en Wilco Stavenuiter werden als tweede gemengde duo dertiende.
Larsen toont zich tevreden: 'We hebben een andere voorbereiding gehad dan in 2009, maar de potentie spat er vanaf. Ik herken punten van 2009, wat een exceptioneel jaar voor ons was. Zo ben ik positief verbaasd over hoe Olivier Witteveen gaat aan boord bij Andrew Macpherson. Hugh Styles en Ferdinand hebben de afgelopen week hard getraind in Scheveningen. En ook Christa en Wilco zijn goed bezig. Ik ben dus tevreden tot zo ver."

Vernieuwd Team Boskalis
Na het succesjaar van 2009 vonden er in april 2010 enkele wisselingen in Team Boskalis plaats. Dit om in de geest van het oorspronkelijke master/trainee concept nieuwe talenten de kans te geven zich verder te ontwikkelen in de catamaransport. Olivier Witteveen gaat in de leer bij stuurman Andrew Macpherson (AUS). Voormalig 49er-zeiler Wilco Stavenuiter (Delft) bemant nu voor Christa van Helden (De Bilt), die zelf weer het roer in handen neemt. De Scheveningers Gunnar Larsen en oud-wereldkampioen Jeroen van Leeuwen bundelen jarenlange ervaring en expertise. Hun teamgenoten Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West (Bloemendaal), brons bij het WK F18 2009, zetten hun vruchtbare samenwerking voort.

www.teamboskalis.com
Foto: Thom Touw

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: