Giraglia Rolex Cup 2010

Giraglia Rolex Cup 2010Net zoals de Rolex Fastnet Race, Rolex Sydney Hobart, Rolex Middle Sea Race en de Newport naar Bermuda Race is de Rolex Giraglia Cup wereldwijd mee bekend als een van dé offshore klassiekers. En juist daarom is deze race een trekpleister voor de 233 recordbrekers, high performance racing yachts, familie gestuurde cruiser-racers, one design boats en klassiekers.

Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze deelnemen aan enkel de inshore races, of de offshore race (of beide uiteraard). De inshore races vinden plaats op zondag, maandag en dinsdag, en de offshore start woensdag na het imense feest hier in de chateau van Saint-Tropez. En terwijl jullie nu thuis de Schelde regatta gevaren hebben in ik heb geen flauw idee wat voor weersomstandigheden, hebben wij er een dagje trainen opzitten in een 15knoopjes wind en een 29 graden zonnige hemel, tussen de kastelen van mega jachten (ik moest dat er gewoon bij schrijven, dat verstaan jullie wel eh…?).

Dit is één van de enige keren dat er in de haven van St Tropez bijna uitsluitend zeilboten liggen. We (de Swan 56 Atalante II van Raymond Tanghe) ligt hier tussen andere grootheden zoals de Spirit of Jethou, Alfa Romeo, Container, en nog vele andere afgelikte racemachienes. De grootste … eh, grootheid die hier mee vaart is de Swan 112 (34,40m!) Highland Breeze. De snelste boot in de vloot zou de 100 voeter Esimit Europa 2 (ex Alfa Romeo II) moeten zijn met acht voudig wereld kampioen Flavio Favini achter de 2 stuurwielen. We brengen jullie uiteraard een klein beetje nieuws over het reilen en zeilen hier in Saint-Tropez.

www.giragliarolexcup.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: