MaydayMatch 2010 gewonnen door team Bouke

MaydayMatch 2010Onder een stralende zon en wisselende windomstandigheden is afgelopen weekend op het Sneekermeer de Datema MaydayMatch 2010 gezeild. De MaydayMatch, georganiseerd door Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday, is het grootste matchrace zeilevenement in Nederland. Hier strijden 22 teams tegen elkaar om de titel Nederlands Studentenkampioen Matchracen.

Zaterdag begon het evenement met een dikke windkracht 4 die gedurende de middag aanzwol tot begin windkracht 6. Dit leverde spectaculair zeilen op, waarbij sommige teams de boten nauwelijks in bedwang konden houden.

Zondag was de wind de deelnemers iets gunstiger gestemd met een gemiddelde windkracht 3. Tegen het middaguur van de tweede dag was het eerste deel van de competitie afgerond en gingen tien teams door voor de overwinning.

Deze strijd is in een best-of-3 finale uiteindelijk gewonnen door team ‘Bouke’, met als stuurman Dirk-Jan Korpershoek en bemanning Wender Snijders Blok en Laurette Bronswijk. Zij namen de wisselbokaal, het vooruitzicht van een midweek kajuitbootzeilen en natuurlijk de gouden medailles mee naar huis.

De tweede en derde prijs zijn gewonnen door respectievelijk het Ducktape Sailingteam (Jelte de Jong, Otmar Henk en Babette Becherer) en team Ikzeilnuechtmetchrista (Dirk de Vries, Margreet de Vries en Christa van der Meer).

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.maydaymatch.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: