Foil Fest 2010

Foil Fest 2010Het waren niet helemaal de 12 boten die we verwacht hadden, of 30 knopen topsnelheid. Maar met 6 boten op het water, en topsnelheden van een knoop of 23 heeft iedereen een hoop lol gehad, en daar zeilen we voor toch?

Als jonge heropgerichte klasse is het nog moeilijk om grote velden Moths aan de start te krijgen, maar het vliegen in deze draagvleugelboten geeft een kick die moeilijk te evenaren is, en dat alleen is genoeg reden om de boot te zeilen.

Op zaterdag in Muiderzand waren er genoeg kicks te beleven. Door de Noorwestenwind was Muiderzand lagerwal, en was het spectakel in de golven daar niet van de lucht. Zeker niet toen de wind later op de dag wat aantrok. Er werd gezamelijk getraind, waarbij de de laatste tips en trucs werden uitgewisseld.

Op zondag, na lang wachten op wind, konden dan toch nog 2 wedstrijdjes gezeild worden, dit keer in "lowriding mode" (dus zonder te vliegen). Giovanni Galeotti uit Belgie wist de omstrandigheden het beste in te schatten, en ging met de Foil Fest Cup naar huis. Eelco Boers (overgestapt vanuit de F18, en 3e op de laatste EK van de International Moth) ging als tweede rond.

Uiteindelijk gingen de 6 deelnemers tevreden, met spierpijn, bulten door de soms erg brute crashes op zaterdag, wijzer door het uitwisselen van instellingen en licht verbrand door het heerlijke zonnetje weer naar huis.

Voor meer info, zie www.moth.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: