Snipe Teamrace 2010

Snipe TeamraceAfgelopen weekend vond op het Antwerpse Galgenweel voor de tweede maal het onofficiële Belgisch kampioenschap teamrace plaats. Mooi zeilweer en een sterk deelnemersveld waren de ingrediënten voor een spannend potje zeilen. Het comité onder leiding van Jan Van Driessche legde een stuurboord vierhoeksbaan, in een round-robin startten telkens twee teams van drie boten onder het streng maar rechtvaardig toezicht van judge van dienst Frank Cleeren.

Reeds voor de start begon de strijd om de tegenstander in de greep te houden. Er werd zeer tactisch gevaren zodat je net iets verder moest kijken en anticiperen dan bij een gewone vlootwedstrijd. De teams waren herkenbaar aan een gekleurd shirt waardoor het talrijk opgekomen publiek aan de kant kon meegenieten van het spektakel.

Na de middag wakkerde de wind wat aan en werden de boeirondingen wat pittiger, zoals je weet is de aantrekkingskracht van polyester rechtstreeks evenredig met het aantal knopen wind. Teamracen is een zeer leuk spel en de trukendozen gingen nog meer open naargelang de wedstrijd vorderde. Bij het rode team werd zelfs een nieuwe techniek uitgeprobeerd om met de mast naar beneden te finishen, zonder succes.

Het werd zeer spannend, soms lag je comfortabel aan de leiding maar dan kwam Judge Frank als een Duvel uit een doosje wat rode vlaggen zwaaien en werd het spel weer omgegooid. Uiteindelijk wogen een paar OCS-en zwaar door voor het witte team onder leiding van Snipe goeroe André Callot, ze werden derde. Tacticus Robert Drontman leidde zijn vloot naar het goud en Jo Vos, de initiatiefnemer van dit evenement, haalde zilver met zijn team “les amis de Marjan”.

Zoals door het internationale klassereglement verplicht volgde er na het serious zeilen ook serious fun in de vorm van een BBQ en een drankje.

De complete uitslag en meer info over de klasse vind je op www.scira.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: