Mumma Duck Sailing Team klaar voor de Tour de France à la Voile

Mumma Duck Sailing TeamDe missie van het Mumma Duck Sailing Team nadert zijn hoogtepunt. Over een week zal de Tour de France à la Voile starten in het Franse Duinkerken om een maand later te eindigen in de Mediterranee. Twee jaar lang is er hard gewerkt en bijna ieder weekend getraind of een wedstrijd gevaren om in deze wedstrijd een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Tour de France à la Voile
Tijdens de Tour de France à la Voile zal er iedere dag gevaren worden, afwisselend tussen de diverse inshores en offshores. Zaterdag 26 Juli start het evenement in Duinkerken met een aantal inshore races, in de daaropvolgende maand zal het team afzakken naar Royan waar de boot uit het water gehaald wordt voor de oversteek naar Port Camargue in Zuid-Frankrijk. Het Mumma Duck Sailing Team neemt aan deze wedstrijd deel met maar één doel voor ogen: winnen in het amateurklassement. In de races die het hele jaar gevaren zijn is gebleken dat de concurrentie hevig is. Het zal daarom zeker ook een zware taak worden om vooraan te eindigen, maar absoluut niet onmogelijk!

Team
Om een goed resultaat neer te zetten tijdens het evenement zijn twee professionele schippers aangetrokken. Tijdens de eerste week zal het team versterkt worden door Bouwe Bekking, die in het verloop van het evenement afgelost word door Laurent Pages. Tijdens de tour zal het basisteam van 11 zeilers verder versterkt worden met Bram van der Biest, Alex Pallu en Mijke Lievens.

Tijdens het evenement zal het team ondersteund worden door een shorecrew van vijf personen: Bas Gerritsen en Inge van Bruinessen zullen voor de maaltijden zorgen en Kay Heemskerk zal de Farr 30 in topconditie houden. Daarnaast zal Remond Verloop als PR de website en de media onderhouden. Als shoremanager zorgt Gerrit van Doornik dat alles in goede banen wordt geleid.

www.mummaduck.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: