79ste Round The Island Race

Round The Island Race1754 zeiljachten schreven zich in en 1606 zeiljachten slaagden er in om uit te zeilen rond het eiland Wight. Dit in een poging om hun eigen record te verbeteren of gewoon om mee deel uit te maken van de grote hoop. 48 jachten gaven op, en 16 jachten hadden een DSQ of OCS. Zoals elk jaar deden er ook Belgen en Nederlanders mee, ClubRacer ging kijken hoe ze het er van af brachten…

Wat betreft de records

Bij de multihulls kwam Francois Joyon zaterdag om 09:34,05 over de finish en vaarde daarom zijn rondje Wight in een tijd van 04u:24min, 05sec en hun record blijft dus staan op 03u:08min, 29sec.

Ook bij de monohulls werden er geen records verbroken. ICAP Leopard completeerde haar rondje in 05u: en 06sec, een pak trager dan haar eigen record 03u:53min, 05sec.

Mike Slade: "We've had a glorious day's sailing as always and we're exceptionally pleased with the result considering we got hooked up to a lobster pot on the south of the Island for about two hours. Thankfully we had a young diver onboard who free-dived below and cut it off. We thought we had slowed up and when we saw the size of the obstacle we realised why. Sadly there was nothing in it!"

IRC division 0

Deze klasse wordt gewonnen door de Nederlander Ronald de Waal op zijn J class Velsheda, de volgende Nederlander is de Swan 42 Baraka GP van Piet de Graaf op een 6de plek. Een andere Swan 42 de Aquamotions van Gideon Messink vinden we terug op een 18de plek. Op een 26ste staat de Volvo 60 Pleomax van Harm Prins. Vervolgens duiken we een nog wat naar omlaag om de Belg Alexis Guillaume met zijn Class 40 Merena op een 35ste plek terug te vinden.

IRC division 1A

In deze klasse zien we bovenaan de Antilope van Willem Wester staan die berekend slechts met 20sec wint, maar al was het met 1 seconde, ze hebben gewonnen! En de 2de Nederlander in deze klasse is de Weerga van Wessel Liezenga die we op een 18de zien plek staan.

IRC division 2B

Op een 16de plek staan Marc en Peter Sluimer met hun Jeanne M’Arc.

IRC division 2C

Deze wordt gewonnen door de S&S 41 Winsome van Harry J. Heist.

IRC division 3A

De Nederlander Tony Thorpe wordt met zijn Swan 43 Cisne 8ste.

IRC division 3C

Een 19de plek voor de Nederlander Berry Aerts met zijn quart Tonner The Itch.

IRC division 4C

Een 8ste plek voor de Belg Xavier Fallon met zijn J109 Pinocchio.

ISC division 5A

Geert Suykens wordt met zijn Etap 37S 38ste

Anno 2011

Volgend jaar zal de 80ste editie van de “Round The Island Race” waarschijnlijk voor een record aantal deelnemers zal gaan zorgen. Laat ons via deze weg een oproep doen aan jullie Nederlandstalige zeilers, en proberen om er met zoveel mogelijk Belgen en Nederlanders naartoe te gaan, en te laten zien dat wij ook zeilende naties zijn! Voor zij die dit nog nooit hebben mee gevaren… dit is een onvergetelijke wedstrijd of tocht, hoe je het ook bekijkt.

www.roundtheisland.org.uk

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: