DRS X Europees kampioen X-35

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 23/06/2010 - 12:22
    Tags:

DRS X Europees kampioen X-35De Wereldkampioen van 2007 wist met een indrukwekkende reeks de Europese titel binnen te halen. Het evenement werd gezeild van 17 t/m 20 juni in Medemblik. De zeilomstandigheden waren ideaal, met een wind tussen de 15 en 25 knopen. Op zaterdag werd er gestart rond de 20 knopen.

Spectaculaire 2de dag

In het eerste voordewinds rak nam de wind toe tot 30 knopen, een aantal boten broachen en gingen in de chinees. Bij de volgende bovenboei vond het wedstrijdcomite dit toch net wat teveel en de wedstrijd werd afgebroken en iedereen moest naar de haven. Daar werd met z’n allen de wedstrijd Nederland – Japen gekeken. Vlak voor het eindsignaal werd besloten de rattenstaart naar beneden te halen en ze wilden het toch nog een keer proberen om een wedstrijd te zeilen. Bij de start aangekomen bleek de wind gemiddeld toch nog 27 knopen te zijn. Na een half uur wachten werd alsnog besloten om geen races meer te doen vandaag.

Duitsland geen probleem

Voor de zondag werd besloten om deze races niet in te halen en werden er zoals gepland alleen maar 2 races te varen. De Duitsers met schipper Torsten Bastiansen waren de enige die de DRS X van de titel af konden houden. De DRS X moest 2 slechte resultaten varen, dit werd een 2e plek in de eerste race met de Duitsers een paar plekken erachter. De DRS X had nog geen aftrek en de laatste race konden ze dus aftrekken en de Europese titel was binnen. Totaal zijn er 8 wedstrijden afgewerkt.

Ere wie ere toekomt

Bemanning DRS X bestaat uit: Wouter van den Enden, Gregor Vlasblom, Cees wieringa, Robert Hoogerheijde, Edwin Borgers, Rutger Krijger, Berend-Jan Edens en Jurjen Feitsma.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: