IRC National Championship - dag 1

IRC National ChampionshipWat boten geschuif in de klassen, geen wind, wachten op wind, 18 knopen zeebries, constant linkse shift over de gehele middag, bakkende zon, TeamOrigin vaart 3 paaltjes, aanvaringen bij de vleet, rode vlaggetjes …, euh, ook bij de vleet en de zeilmaker zal weten wat te doen vannacht.

IRC Super Zero

Team Origin vaart 3 keer een paaltje. Charles Dunstone kan tevreden zijn. Pace moet gelukkig zijn met een 2de plek en de Far 52 Bob wordt 3de. Doe Farr kwam er gewoon niet aan te pas. Als de TP’s nek aan nek rond de beneden boei kwamen ging de Farr nog maar rond de boven ton.

IRC Zero

De Britse EFG Bank Mandrake vaart 2 keer vooraan en zeilt een 9de plek in de 3de race vandaag en staat aan de leiding voor de Ker 39 Antix en de Swan 45 WISC. Antilope vaart een 4de, 6de en een 4de plek en komt voorlopig op een 6de plek te staan. De Weerga vaart 3 keer zeer consequent een 11de plek en staat momenteel dan ook op 11.

IRC 1

Marinerscove vaart 2 eerste plekken en een 3de plaats en leid IRC 1 voor de Grand Soleil 43 Quokka 8 van Peter Rutter en Roxy de Dale Corby 36. De Allard kan door bemanning gebrek haar hoge handicap er niet uitvaren en vaart een 9de, 12de en een 14de plek. Morgen varen ze met een voltallige bemanning.

IRC 2

In IRC 2 zien we Prime Time, een sterke A35 varen op een 1ste plek met een 11de en 2 keer een eerste plek. De 2de plek wordt opgeëist door de First 35 No Chance en de andere A35 Waterjet wordt 3de. Ook Wouter Borghijs met de Tontin kan zijn handicap er hier niet uitvaren en wordt pas 14de.

Het weer voor morgen.

Morgen wordt er hier 28 graden (in de schaduw!) voorspeld. Wat inhoud dat we weer getrakteerd zullen worden op een deftige portie seabreeze met de nodige Solent holes zoals vandaag.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: