IRC National Championship - dag 2

Mills 40 EFG Bank MandrakeTeamOrigin vaart eens niet vooraan maar wel top 3 (ok, ze waren maar met 3, maar bon). Antilope geraakt maar niet in de top 3, Weerga wordt 5de in de laatste race, Allard haalt net niet de top 10, en de Tontin krijgt de boot niet aan de praat. Moeilijk varen, zeer sterk veld, maar wel bangelijk weer hier op de Solent (er moet toch iets positiefs zijn eh).

3-D schaken zegt het RORC comité

Wederom een dagje seabreeze hier op de Solent. Een gradiënt windje van 8kn zorgde voor een positief verloop van de eerste 2 races. Daarna begon de Seabreeze haar stempel te drukken. Het was een keuze maken tussen stroom mee maar het risico om in de befaamde Solent holes terecht te komen, of naar rechts gaan voor wat meer druk maar met duidelijk meer stroom tegen.

IRC Super Zero

Wat de TP52 TeamOrigin gisteren kon, konden ze vandaag duidelijk niet. Ze moesten zelfs penalty’s draaien vlak na de start. Pace won het eerste potje en de Farr 52 Bob de 2 andere.

IRC Zero

De Mills 40 EFG Bank Mandrake (op de foto boven) blijft domineren met weer 2 paaltjes en voorlopig een 15de als aftrek race. De Swan 45 WISC (Wolf In Sheeps Clothing) staat momenteel op een puntje achter de Mills knap 2de , gevolgd door de King 40 Tokoloshe. Antilope vaart een 6de, 5de en een 7de plek en staat momenteel op een 6de plek overall. Ze kunnen nog 3de worden qua punten, maar dan moeten de boten voor hen slecht varen en de Antilope haar versnelling terug vinden. De Weerga vaart een 9, een 12 en een 5de plek en staat op 10de plek overall.

IRC 1

Aan Marinerscove kan blijkbaar niet getipt worden, deze jongens versterken hun leiderspositie door een paaltje en 2 keer een 2 te varen. De Grand Soleil Quokka 8 staat 2de en de Corby 36 Rockall III 3de. De Allard staat momenteel op een 11de plek overall door een 8ste, 7de en (haar aftrek) een 19de plek te varen.

IRC 2

De First 35 No Chance neemt de leiding over van de A35 Prime Time welke 3de wordt na de andere A35 Waterjet. De Tontin krijgt zoals eerder vermeld de boot maar niet aan de praat. Soms gaat de boot als een racket zegt de vrouw van Wouter me en soms komen we er gewoon niet aan te pas. Volgens Steve Northmore zou het door de voorstag komen die nogal aan de flexibele kant zou zijn zodat je mast nooit goed staat.

Planning en het weer voor zondag

Morgen zeilen we 2 wedstrijden. Voila, tot zover de planning. Betreft het weer, wederom weinig wind voorspelt met een shiftje van 90 graden en een deftige portie zon op ons menu. Dit houdt in dat we weer op Seabreeze gaan kunnen rekenen.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: