Round Brittain and Ireland Race - eerste Nederlandse boot binnen in recordtijd

Round Brittain and Ireland RaceOp 25 juni zijn de eerste schepen gefinisht die op zondag 6 juni gestart waren voor de Round Britain and Ireland race 2010. Deze keer was de winnaar geen multihull, maar vochten 5 monohuls om de eer. De eerste 4 plaatsen waren voor een Class40 schip, en de 5e voor een Open 40-voeter. Volgens de Royal Western Yacht Club de spannendste finish ooit.

Nadat de Solo de “Line honours” pakte om 13:07:02, werd deze snel gevold door Sungard (Marco Nannini & Paul Pegs) – 13:20:33, Fujifilm (Alex Bennet & Malcolm Dickinson) – 13:24:37, Phesheya Racing (Nick Leggatt & Pip Hutton-Squire) – 13:33:59 en Roaring Again (Hans Plas & Robin Verhoef) – 13:44:43. Minder dan 38 minuten verschil tussen de eerste 5 jachten na 2000 mijl varen onder diverse weersomstandigheden.

De eerste Nederlandse boot is dus binnen in recordtijd.
De overige Nederlandse en Belgische schepen zijn nog onderweg.

www.rbandi.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: