470 Wereldtop verzamelt zich voor het WK

In de Scheveningse haven lopen de temperaturen deze dagen niet alleen letterlijk op... Ook figuurlijk komen de sportieve gemoederen aardig op stoom. De wereldtop uit de olympische 470-klasse verzamelt zich langzamerhand voor het Delta Lloyd WK 470 in Den Haag, dat op maandag 12 juli 2010 losbarst.

Inmiddels staat de teller op 191 vooringeschreven teams uit 41 landen. Onder hen ook het Nederlandse vrouwenduo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout, dat als titelverdediger van start gaat.

De regerende wereldkampioenen bij de mannen, Sime Fantela en Igor Marenic uit Kroatië, staan eveneens ingeschreven voor deze krachtmeting op de Noordzee. Nederlandse titelkandidaten bij de mannen zijn de broers Coster, die zilver wonnen bij het WK van 2007 en vierde werden in 2009.

www.470worlds2010.com
Foto © Thom Touw

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: