IFDS Worlds 2010 kent sterk deelnemersveld

Van 6 tot 14 juli vindt in Medemblik het Wereldkampioenschap Zeilen voor Gehandicapten 2010, Delta Lloyd IFDS Worlds 2010, plaats. De wedstrijden gelden als kwalificatie voor de Paralympics van 2012 en worden voor de IFDS (International Foundation for Disabled Sailing) georganiseerd door de KNZ&RV (Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereeniging).Er wordt gezeild in 3 klassen: de 2.4mR klasse, voor 1 zeiler, de Skud 18, voor 2 bemanningsleden en de Sonar, met een bemanning van 3.

Op donderdag 8 juli a.s. zal in het centrum van Medemblik de openingsceremonie plaatsvinden, met een unieke ”Flag Parade” waarbij alle 150 internationale deelnemers, (waarvan velen rolstoelgebonden zijn) hun coaches en begeleiders, officials, vrijwilligers en genodigden verwacht worden, in totaal circa 400 personen. Burgemeester Th. Van Eijk van Medemblik zal de Delta Lloyd IFDS Worlds vlag hijsen en Rob Meerhof, Gedeputeerde Sport van de provincie Noord-Holland, zal het evenement symbolisch openen.

Alle deelnemende schepen zijn aangepast aan de beperking van de bemanningsleden, hetgeen absoluut geen beperking in zeilcapaciteiten betekent, zoals gebleken is uit de resultaten die zojuist behaald werden tijdens de Kielerwoche, waar ook valide zeilers aan deelnemen.De vijf beste zeilers in de 2.4mR klasse in Kiel waren IFDS zeilers (zeilers met een beperking), waaronder twee Nederlanders!

Aan de IFDS Worlds 2010 nemen topzeilers vanuit de hele wereld deel, waaronder veel Olympische medaillewinnaars. Inmiddels hebben zich 30 landenteams aangemeld.
Nederland wordt in alle klassen vertegenwoordigd.

http://ifdsworlds2010.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: