Watersportverbond en coach Daniel Smith beëindigen samenwerking

Daniel SmithDe samenwerking tussen kernploegcoach in de 470 klasse Daniel Smith en het Watersportverbond komt tot een einde. Smith en het Watersportverbond verschillen van inzicht. Smith was op dit moment als kernploegcoach verantwoordelijk voor de begeleiding van het 470 team Steven Le Fevre en Steven Krol.

Smith werkte van 2001 tot 2004 voor het Watersportverbond in de aanloop naar de Olympische Spelen van Athene. Hij begeleide met name Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse en in mindere mate de overige 470 zeilers in Nederland.

Smith kwam in 2005 weer terug als expert op het gebied van bootsnelheid in de 470 klasse. In die periode scoorde hij zijn beste resultaten opererend naast kernploegcoach Jacco Koops in de begeleiding van 470 zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Smith bracht zijn aanzienlijke kennis van zeiltechnische zaken en materiaal (zeilontwikkeling, masten en zwaarden) met zich mee.

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: