150 boten aan de start bij het EK Star

EK StarEen vloot van 150 Stars heeft zich ingeschreven voor het Europees Kampioenschap dat de komende week in Viareggio, Italië, wordt gezeild. Aantallen van tegen de 100 zeilboten zijn voor de Star klasse normaal, maar dit aantal onderstreept de positie van de Star als Olympische koningsklasse.

Deelnemers zijn onder andere Robert Scheidt, Ian Percy en Torben Grael, beide bekend van diverse medailles. Maar daarnaast heeft een complete lineup van oud- en nieuwe kampioenen zich voor de komende week ingeschreven !

Voor Nederland komen Karel van Hellemond / Alex Breuseker en Sander Jorissen / Erik Veldhuizen aan de start.

We verwachten in Viareggio overwegend licht weer, wat bij zo’n aantal boten op de startlijn geen slecht idee is. Maar de plaats is bekend om de mistral, die met meer dan 25 knopen actie kan betekenen !

We hopen jullie de komende week meer te kunnen berichten.

www.stareuropean2010.it

Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: