Team Delft Challenge wint Normandy Sailing Week

Normandy Sailing WeekNa 12 reeksen in 4 dagen is Delft Challenge, onder leiding van Bert Schandevyl, dit weekend 1e geworden in het studentenklassement van de Normandy Sailing Week, gehouden in Le Havre. Daarnaast is het podium gehaald in het algemeen klassement, waarmee met een derde plek enkele grote profteams voor werd gebleven. Het is een kroon op het werk in de voorbereidingen voor de Tour de France à la Voile 2010, dat het eerstvolgende evenement is dat op het programma staat voor Team Delft Challenge. Bij de profs is Team Oman Sail 1e geworden onder leiding van Rob Greenhalgh (o.a. ABN Amro en PUMA).

Visitekaartje
Na het eerdere winnen van de GP Atlantique is met deze overwinning een visitekaartje afgegeven aan de andere studententeams. De concurrentie werd gehouden op meer dan 20 punten. Wel heeft HEC Ecole Navale, onder leiding van Hervé Gautier en winnaar van de Tour in 2009, laten zien dat zij de onbetwiste favoriet zijn bij de offshores door het winnen van de 108 mijl lange offshore van de zaterdag. Team Delft Challenge werd op de offshore 5e vlak achter een ander studenten team, Safran, een nieuwkomer bij de studenten en de nummer 2 van studenten tijdens dit evenement. Met deze overwinning staat de TU Delft van Team Delft Challenge aan de leiding in de 'Championnat de France des Equipage Etudiants', waarbij de uistlag van de 4 grote Franse Farr 30 evenementen, GP Atlantique, Normandy Sailing Week, de Tour de France a la Voile en de Routes des Iles, tellen.

Mini Tour
Het programma in Le Havre was een perfecte training voor de Tour die van start gaat op 26 juni. Met een druk programma van zowel inshorewedstrijden als een middellange offshore, kon goed op de routine en weerbaarheid van het Team getraind worden. Tijdens de Tour zal het erg belangrijk zijn dat het hele Team perfect draait, zowel op het water als op de kant, zodat er geconcentreerd kan worden op de wedstrijden. Doordat het Team twee extra dagen training in Le Havre had ingelast voorafgaand aan het evenement, kon er goed voorbereid van start worden gegaan. Dat wierp zijn vruchten af en er werd veel gewonnen doordat iedereen fit en geconcentreerd met de wedstrijden bezig kon zijn.

We zijn er altijd bij
Volgens Bert is het tijdens dit evenement heel belangrijk gebleken dat je er als Team elke keer 'bij zit'. Daarmee bedoelt hij dat altijd voorin het veld gevaren wordt en gestreden wordt tussen de ‘grote jongens’. De tour zal een wedstrijd worden van 50 reeksen en dan gaat het er niet om een paar van deze te winnen, maar elke reeks opnieuw goede zaken te doen. Ook is gebleken dat het een sterk punt van Team Delft challenge is dat zij zich altijd weten terug te knokken in de wedstrijd. Tijdens het evenement is er een aantal keer veel winst gehaald door 'op karakter' naar voren te varen vanuit een moeilijke positie.

Op naar de volgende
Nu staat het belangrijkste evenement van het jaar voor de deur. Over krap 3 weken reist de eerste lichting richting Duinkerken waar de start zal zijn van de Tour de France a la Voile. Volgens Dimitri Simons, de projectmanager, is nu de sportieve voorbereiding gedaan maar moet de komende weken nog hard gewerkt worden om alle logistieke zaken op orde te krijgen en de puntjes op de i's te zetten. Zo is de boot, ook wel liefkozend 'De Witte Dame' of naar karakter 'de Verstrooide Professor' genoemd, nog even in Delft voor de laatste opknapbeurt. Daarnaast moet het kampement nog worden voorbereid wat met alle logistiek die daarbij komt kijken een hele klus is. En zoals altijd in Juni staan de tentamens weer voor de deur... “Ja,” grapt Dimitri “De vierde periode aan de universiteit komt bij de Teamleden van Delft Challenge altijd het minst snel af…”

Volg ons deze zomer op www.delftchallenge.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: