Eindelijk goede wind tijdens het Europees Kampioenschap J/24 in Kamperland

Europees Kampioenschap J/24 zeilenNa de drie wegens windstilte afgelaste races van zondag was er gisteren volop wind op de Oosterschelde. De drie geplande races konden vlot worden afgewerkt en er was zelfs tijd voor een vierde wedstrijd. Aan het eind van de dag staat de GER4230 ‘Xenon’ van stuurman Peer Kock trots aan de leiding. Kock wist de tweede en de derde race winnend af te sluiten.

Het lijkt erop dat de vroege aanwezigheid van de Duitsers, die hier vorige week al excelleerden tijdens het Open Nederlands Kampioenschap, zich nu uitbetaald.

De tweede plaats overall wordt na vier races ingenomen door de GBR 4215 ‘Stouche’ van Stuart Jardine. Derde is zijn landgenoot Bob Turner met GBR 4247 ‘Serco’. Hij moet deze plaats delen met de tweede Duitse boot GER 5281 ‘United 5’ van Jan Kähler.

De Griekse titelhouder Alexandros Tagaropoulos met GRE 751 ‘Hellinic Police’ kwam na drie mindere races sterk terug. Hij won de vierde race en behoudt daarmee nog volop kansen op prolongatie van zijn Europese titel. De eerste Nederlandse boot in de ranglijst is de NED 51 ‘Jos van Boxtel’ van Nils Jannichsen op de 16e plaats.

De harde wind zorgde ook voor enkele schadegevallen. Zo zeilde de GER 5210 ‘Jjone’ van Frithjof Schade zijn mast overboord en was er verder sprake van enkele gescheurde zeilen. Volop werk dus voor de zeilmakers vanavond. De Duitse pechvogel gaat proberen om een mast te lenen van een niet zeilende Nederlandse collega zodat hij vandaag weer aan de start kan verschijnen.

Voorlopige uitslag van de eerste 10 deelnemers overall, na 4 gevaren races:

1. GER 4230 Xenon, Peer Kock en Marc Daniel Mahlmann
2. GBR 4215 Stouche, Stuart Jardine
3. GBR 4247 Serco, Bob Turner
4. GER 5281 United 5, Jan Kaehler
5. GER 4785 Runningman, Stephan Mais
6. GER 5420 Rotoman, Kai Mares
7. GRE 751 Hellinic Police, Alexandros Tagaropoulos
8. GRE 5239 EYNIKH, Dimitrios Altsiadis
9. GER 5269 3C2G, Jan-Peter Helms
10. GBR 4245 Duncan McCarthy, UK

De volledige uitslagen staan zo spoedig mogelijk, na het afwerken van de protesten, op de website www.j24.nl/ec2010

Morgen (dinsdag) staan opnieuw drie races op het programma. Gedurende de middag kunnen sponsors en VIPs deze races volgen vanaf het water aan boord van twee platbodems.

Website
Op www.j24.nl/ec2010 kunt u terecht voor meer informatie over het europees kampioenschap J24 zeilen 2010.

Twitter
Het EK J24 Zeilen is ook te volgen op www.twitter.com/J24EC2010

Foto © Joke Schut

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: