Zes Duitse zeilers in top tien tijdens Europees Kampioenschap J/24

Europees Kampioenschap J/24Hoewel de weersomstandigheden in de ochtenduren uitstekend waren, werden vandaag slechts twee races gezeild bij het Europees Kampioenschap J/24 in Kamperland. In de middaguren viel na een onweersbui de wind volledig weg en de derde race moest daardoor worden afgelast.

De beide gezeilde races werden verrassend winnend afgesloten door de GER 5420 ‘Rotoman’ van schipper Kai Mares die hiermee een plaats opschoof van de zesde naar de vijfde plaats in het klassement. De leider in het klassement, zijn landgenoot Peer Koch met GER 4230 ‘Xenon’, moest genoegen nemen met een vierde en een vijfde plaats maar behield dankzij de goede prestaties van gisteren toch de eerste plaats overall. Bob Turner uit Engeland met GRB 4247 ‘Serco’ scoorde vandaag twee tweede plaatsen en staat nu tweede in het klassement.

De Nederlandse schippers Hans Hussum met NED 28 ‘J’entre’ en Koen Duiven met NED 44 ‘Sjantilly’ presteerden na de slechte serie van gisteren prima in de laatste race van de dag met een 9e en een 6e plaats. Zij bezetten nu de 16e en 17 e plaats overall.
Opmerkelijk is dat er een aantal relatief ‘oude’ boten (ouder dan 20 jaar!) meevaren bij dit Europees Kampioenschap die ondanks hun leeftijd uitstekend presteren. Misschien is dat wel een reden waarom deze one-design klasse wereldwijd nog steeds zo populair is.

Voorlopige uitslag van de eerste 10 deelnemers overall, na 6 gevaren races:

1. GER 4230 Xenon, Peer Kock en Marc Daniel Mahlmann
2. GBR 4247 Serco, Bob Turner
3. GER 5281 United 5, Jan Kaehler
4. GBR 4215 Stouche, Stuart Jardine
5. GER 5420 Rotoman, Kai Mares
6. GER 4785 Runningman, Stephan Mais
7. GRE 751 Hellinic Police, Alexandros Tagaropoulos
8. GBR 4245 Madeleine, Duncan McCCarthy
9. GER 5269 3C2G, Jan Peter Helms
10. GER 5381 Max Bahr, Stefan Karsunke

De volledige uitslagen staan zo spoedig mogelijk, na het afwerken van de protesten, op de website www.j24.nl/ec2010

Morgen (woensdag) staan opnieuw drie races op het programma.

Foto © Joke Schut

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: