Nieuwpoortweek 2010

NieuwpoortweekOp zaterdag 3 juli gaat de Flanders Regatta van start. Vijf dagen lang zeilt de internationale (jeugd)top, in verschillende klassen, verbeten wedstrijden uit tegen elkaar voor een podiumplaats.Er wordt gezeild in de klassen Optimist, Splash, Cadet, 420, 470, Laser Radial, Laser, Laser 4.7, Europe, Finn, 49er en Patin! Voor de 17de keer organiseren de drie Nieuwpoortse jachtclubs (KYCN, VVW Nieuwpoort en de WSKLUM) in samenwerking met de Stad Nieuwpoort, de Topsport Vlaanderen Nieuwpoortweek.

Een waar spektakel waarbij zeilers vanuit gans Europa en verder een gevecht met de natuurelementen en tegenstrevers leveren. De allerkleinsten in de Optimist Klasse zijn slechts 8 jaar!

De Flanders Regatta wordt feestelijk ingeleid met de openingsceremonie op zaterdag 3 juli. 's Avonds volgt een groot openingsfeest op het Kaaiplein waarbij de drie Nieuwpoortse jachtclubs, alle wedstrijdzeilers en de Nieuwpoortse bevolking vanaf 19 u met elkaar verbroederen.

Om 23 u worden de spots geplaatst op de Franse 'Association Kirkas' die lucht- en koordacrobatie van de bovenste plank brengen, op muziek van Johan Bouttery. Het feest wordt om 23u30 afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Maandag 5 juli schuiven alle zeilers en sympathisanten aan tafel voor de reuze barbecue (1000 personen) en wordt er achteraf lustig gedanst op de fuif. Woensdag 7 juli worden de prijzen van deze regatta verdeeld.

Het is onnodig te vermelden dat de Topsport Vlaanderen Nieuwpoortweek, ook dit jaar opnieuw vele sportievelingen en kijklustige naar Nieuwpoort zal lokken!

Surf naar www.nieuwpoortweek.be voor meer nieuws en resultaten.

Bron: VYF

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: