Formule 18: Backes/Jarlegan pakken goud in eigen land

Geen Nederlands feestje dit jaar tijdens de prijsuitreiking van de tiende editie van het WK Formule 18 in Erquy. Het waren de Fransen die op eigen bodem de wereldtitel binnen sleepten. Olivier Backes en Arnaud Jarlegan pakten op hun Hobie Wild Cat de hoogste prijs. Tot de laatste race hadden Styles/Van West nog de beste papieren in handen, maar een matchrace met Bundock/Howden maakte een einde aan deze WK droom en werden uiteindelijk derde.

Vanaf afgelopen woensdag was de catamaranvloot met 159 boten verdeeld in een gold en silver fleet. De beste 80 zeilers streden vanaf dat moment in de gold fleet voor het kampioenschap. Zowel vanaf de kant als online werd met spanning gekeken naar de felle gevechten op het water. In de laatste race was het Darren Bundock en William Howden alles aan gelegen hun directe concurrent zo slecht mogelijk te laten finishen. Hugh Styles en Ferdinand van West hadden als gevolg van een aanvaring met een persboot een redress toegewezen gekregen.

De overwinning van Backes/Jarlegan komt overigens niet geheel als een verrassing, ze hadden zich de afgelopen periode al in de kijker gespeeld. Vorig jaar liet het Franse team al van zich horen tijdens het ONK Formule 18 in Medemblik. Dit jaar wonnen ze ook het Formule 18 klassenevenement op Muiderzand.

Voor wie de races heeft moeten missen kan deze hier alsnog bekijken. De volledige
uitslag staat inmiddels online op de website van de organisatie.

Foto: Eric Bellande - direct-image

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: