IFDS Worlds 2010 - Alle kansen nog open na 4 races

IFDS Worlds 2010Weer een prachtige zeildag voor alle deelnemers. Een windje 1-2 Bft ( 4 a 8 knts) uit het ZW-WZW, heel veel zon en talrijke toeschouwerboten en cameraboten zorgden voor een enorme drukte op het water voor Medemblik. In de SONAR klasse wist Christoforou Vasilis (GRE 1) met zijn team in race 3 een voorsprong op te bouwen in het laatste voor de windse rak om deze verder uit te bouwen in het laatste kruisrak. In de vierde race ging de overwinning naar Jens Kroker (GER 1), die nu op een derde plaats totaal staat achter het team van Dror Cohen (ISR 1).

De nummers 1 t/m 5 in de Sonar klasse staan dicht bij elkaar in punten dus alle kansen staan nog open. De eerste Nederlander in het klassement is het team van Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen met een vierde plaats.

In de SKUD 18 klasse viel in de laatste race de wind helemaal weg, zodat enkele boten niet meer binnen de tijdslimiet konden finishen. Aan de leiding gaat het team Alexandra Rickham/Niki Barrel (GBR 45) met twee eerste en twee tweede plaatsen. Scott Witman /Julia Dorsett (USA 5) staan tweede, maar met een OCS hebben zij hun aftrek al te pakken.

Bij de 2.4mR, het grootste deelnemersveld bij deze WK, heeft de engelse Megan Pascoe (GBR 92) haar voorsprong verder opgebouwd door vandaag een 4e en 2e plek te varen. Zij staat nu aan kop in het klassement. De eerste plaatsen gingen vandaag naar Heiko Kroger (GER 1) en de Canadees Paul Tingley (CAN 99). De tweede wedstrijd was erg spannend. Na het tweede kruisrak waren er enorme verschuivingen in het veld. “Bij de eerste ton had ik nog 2 deelnemers achter me, en ik eindigde achtste”, aldus Kernploeglid Barend Kol. (NED 1). Bij de tweede start was een general recall. De daaropvolgende start had favoriet Helena Lucas (GBR 75) een OCS te pakken.. Met een 14e plaats in de derde race zakt zij nu terug in het klassement en zal flink haar best moeten doen de komende dagen om de achterstand in te halen.
Thierry Schmitter (NED 12) staat op een mooie derde totaalplek. De
nummers 2 t/m 5 staat echter dicht bij elkaar in punten dus ook hier staan alle kansen nog open.

Het racing committee kon tevreden terugkijken. De geplande twee races konen worden gevaren zonder last te hebben van het voorspelde onweersfront.

www.ifdsworlds2010.com
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: