Marit Bouwmeester nog steeds aan de leiding op WK Laser

Evy Van AckerIn het Schotse Largs gaat Marit Bouwmeester nog steeds aan de leiding tijdens de Wereldkampioenschappen in de Olympische Laser radial klasse. Na vier wedstrijden is het nu al ongemeen spannend. De zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg staat op het moment met 4 zeilsters op hetzelfde aantal punten.

De omstandigheden waren extreem uitdagend voor alle deelnemers. Er stond een zeer onstabiele wind uit de richting van de grillige Schotse kust. Met een vijfde en een zevende plaats scoorde Bouwmeester de beste cijfers. Een paar grote namen moesten genoegen nemen met hoge scores zoals Sari Multala (FIN, 49ste), Paige Railey (USA, 17de), Sarah Steyaert (FRA, 23ste).

Na vier wedstrijden mogen de deelnemers hun slechtste resultaat aftrekken vandaar dat vier zeilers nu samen met Bouwmeester op gelijke aantal punten staan.

Coach Mark Littlejohn analyseerde. “Het resultaat van vandaag levert later in de week een voordeel op. Het regende de hele dag, de wind ging alle kanten op. Dus deze score is goed. Marit vocht heel hard vandaag.”

www.laserworlds2010.co.uk

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: