Girl power tijdens IFDS

IFDS 2010Vandaag is er volgens schema slechts 1 race gevaren. De wind bij de start was matig, 5-8 knopen uit het ZW. In de 2.4mR werd het geduld van de zeilers op proef gesteld bij de starten, veroorzaakt door uitstel i.v.m.grote windshifts en een general recall. Na de start werd de wind geleidelijk aan minder, en zakte in het laatste rak er uit. De eerste plaats was voor Heiko Kroger (GER 1), die ook het klassement aanvoert, gevolgd door Megan Pascoe (GBR 92) met 12 punten, Thierry Schmitter (NED 12) staat 3e overall met 17 punten en de Noor Bjornar Erikstad (NOR 1) 4e met 22 punten.

Girl power in de SKUD 18 klasse, waar Alexandra Rickham en Niki Birrell (GBR 45) met 6 punten aan de leiding gaan, op de voet gevolgd door Scott Whitman en Julia Dorsett (USA 5) met 7 punten.

In het klassement van de Sonar klasse heeft Jens Kroker (GER 1) met 13 punten de leiding overgenomen van Christoforou Vasilis (GRE 1, 14 pts). Het Nederlandse team van Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen (NED 688) bezetten een derde overall plaats ook met 14 punten. Ook het Israelische team is sterk, met een 4e en 5e plaats voor respectievelijk het team van Dror Cohen (ISR 1) en dat van Shimon Ben Yakov (ISR 13). De competitie is sterk, de nummers 1 t/m 4 zitten elkaar dicht op de hielen.

http://ifdsworlds2010.com
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: