IFDS Worlds 2010 - Nederland vs Duitsland in de Sonar

IFDS Worlds 2010Vandaag kon er gelukkig weer gezeild worden nadat de wedstrijden van gisteren gecancelled werden in verband met het voorspelde slechte weer. Voor deze één na laatste dag werden 3 wedstrijden gescheduled. Doordat de wind ’s middags wegviel konden uiteindelijk slechts twee van de drie races gezeild worden onder optimale weersomstandigheden, bij een wisselende zuid-west tot westenwind, 6-10kt., 2-3 Bft. en veel zon.

In de eerste race bij de 2.4mR ging Thierry Schmitter (NED 12) als eerste rond de in de windse ton, helaas wist hij die positie niet vast te houden. Bij het ronden van de een na laatste boei viel een gat waar Damien Sequin (FRA 13) dankbaar gebruik maakte door ertussen te duiken.
Damien werd eerste, op de voet gevolgd door Bruce Miller (CAN 39), Thierry eindigde als derde.
De overige Nederlanders, Andre Rademaker (NED11), Barend Kol (NED1), eindigden op een zevende, resp.tiende plaats. Heiko Kroger gaat aan de leiding in de 2.4mR met 22 punten, Megan Pascoe staat twee met 24 punten en Thierry Schmitter 3 totaal met 30 punten. Barend Kol staat 8 en André Rademaker 12.

Het wedstrijdveld van SKUD18 bood weer een vrolijke aanblik met hun gennakers in alle kleuren van de regenboog. De eerste race van Alexandra Rickham en Niki Birrel (GBR 45) was goed voor een eerste plek. De tweede race hadden ze duidelijk goudkoers in hun hoofd. Vanuit een vierde positie wisten ze de gate boei vlak voor de finish als eerste te ronden door een perfecte tactische manoeuvre. Zij leiden nu met 8 punten het klassement. Scott Whitman en Julia Dorset (USA 5) zetten alles op alles, vandaag was goed voor twee tweede plekken, ze staan twee totaal met 11 punten. Daniel Fitzgibbon en Rachael Cox (AUS 47) startten in de tweede race te vroeg, desondanks wisten zij na een herstel toch als derde te eindigen en staan nu overall 3 met 18 punten.
.
Ook in de Sonar leidt Duitsland, met de hete adem van Nederland in zijn nek. Eén overal staat nu team Jens Kroker (GER 11) met 19 punten. Het Nederlandse SONAR team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen (NED 688) heeft zich spectaculair weten op te werken naar de tweede plaats met 21 punten. Team Dror Cohen (ISR 3) vaart constant en staat nu overall 3.

Morgen staan race 8 en 9 op het programma
Alle lijstaanvoerders staan dicht bij elkaar dus het blijft spannend tot het eind!

http://ifdsworlds2010.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: