IFDS Worlds 2010 - Thierry Schmitter wereldkampioen in de 2.4mR

Thierry Schmitter wereldkampioenHet goud is binnen voor Nederland en Engeland. De laatste dag van het IFDS was een enorm spannende zeildag. In alle klassen bleef tot op het laatste moment onduidelijk wie de titel zou gaan pakken. Het was uitstekend zeilweer, met meer wind dan de voorgaande dagen, 20-30 kts en veel zon.
Dit was de ideale wind voor Thierry Schmitter. Hij heeft twee fantastische races gezeild en was in beide races superieur.

Heike Kroger heeft gevochten als een leeuw om zijn eerste positie veilig te stellen, wat hem uiteindelijk niet gelukt is. Thierry won beide keren overtuigend en heeft daarmee zijn wereldtitel veilig gesteld. Een zilveren medaille was er voor Heiko Kroger (GER) en een bronzen voor Megan Pascoe (GBR). Beiden hebben heel constant in de top van het klassement gevaren. Paul Tingley (CAN) bezet de vierde plaats overall en Damien Sequin (FRA) de vijfde.

Alexandra Rickham & Niki Birrell wereldkampioen Skud 18
Ook met meer wind heeft het team van Rickham & Birrel  bewezen dat zij tot de top behoren, al kostte het vandaag meer moeite dan voorgaande dagen en moesten zij er hard voor vechten. De eerste race was een nek aan nek race voor de Nieuw Zeelanders (NZL 48), de Aussies (AUS 47 en 44), USA (USA 5) en de GBR 45 van Alexandra Rickham en Niki Birrell. Zij zeilden naar een vijfde plaats, de laagste score tot nu toe. In de tweede race gingen ze voor goud en hun vierde plaats was goed voor de wereldtitel. Scott Whitman en Julia Dorsett (USA 5) die gedurende alle races van het WK in de top gevaren hebben, grepen het zilver, en het brons was voor Daniel Fitzgibbon and Rachael Cox (AUS 47).

Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen wereldkampioen in de Sonar
Tot het laatst toe was het zeer spannend wie de nieuwe wereldkampioen in de Sonar klasse zou worden. Op grond van de resultaten na 7 races voorspelde iedereen een felle strijd tussen het Duitse team van Jens Kroker en het Nederlandse team van Udo Hessels met slechts een punt verschil in het klassement. In race 8 zeilden beide teams een minder goede wedstrijd, met resp. een 6e plaats voor team Kroker en een 7e voor team Hessels. De line honors gingen vandaag beide keren naar het team Bruno Jourden, Eric Flageul and Nicolas Vimont Vicary (FRA 739), die vandaag in top vorm waren en overall 7e werden. Het GBR team John Robertson, Hannah Stodel and Steve Thomas zeilde tweemaal naar een goede tweede plaats, hetgeen ertoe leidde dat drie teams met allen 31 punten het eindklassement aanvoerden. Het Nederlandse team had echter nog een protest lopen tegen de Amerikanen (USA 674) en iedereen hield zijn adem in, toen de jury de uitspraak bekend maakte, in het voordeel van de Nederlanders. Een fantastische prestatie voor een team dat in 2003 hun eerste wereldtitel binnenhaalde en, na jaren afwezigheid op de wedstrijdbanen, nu hun tweede!

Felicitaties voor alle winnaars. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagd Delta Lloyd IFDS Worlds 2010, waarin 9 goede wedstrijden konden worden gevaren. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van de officials, het organiserend comité en tientallen vrijwilligers.

http://ifdsworlds2010.com
Foto: Thierry Schmitter, fotograaf Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: