EK Hobie Cat 2010 van start in Travemünde

Sinds vandaag konden Hobie Cat zeilers uit heel europa dan eindelijk van start in Travemünde (Duitsland). Niet alleen konden de Hobie Wild Cats, Tigers en FX-one aan de bak, ook de Hobie 16 Master, Women en Spi mochten hun kunsten vertonen. Het Belgische duo Simon Rombaut en Lucas Beckers leidt momenteel de Hobie Tiger klasse met in hun kielzog Gerard Loos en Pieter van Ruitenburg. Bij de Wild Cats hebben de Italianen Bissaro/Cesari een goede basis gelegd met drie paaltjes.

Het was een verraderlijke eerste dag in Travemünde. Een harde wind met vlagen tot 25 knopen maakte het de zeilers niet gemakkelijk. “Het was een mooie dag om te zeilen. Het veld met Hobie Tigers startte gelijk met de Hobie Wild Cats en we wisten het gehele veld vaak voor te blijven. Helaas hadden we bij onze tweede race een technisch probleempje en moesten noodgedwongen wat boten voor laten gaan. De derde race konden we ons gram weer halen. Met twee overwinningen ziet het er goed uit!”, verteld Gerard Loos.

Hobie 16’s
Bij de Hobie 16’s Woman is het een Nederlands onderonsje aan het worden. Het Nederlandse team Rauwerdink/Bakker is in direct gevecht met het Hobie WK-team Zonneveld/Van Dooren. Beide teams staan gelijk qua punten, maar de twee paaltjes van Rauwerdink/Bakker werken in hun voordeel. Bij de Hobie jeugd staan Rob en Marloes Sprij als betse Nederlandse team op een elfde positie. Arnout en Klaas Victor staan als beste Belgische team op een zevende plaats.

Voorbereidingen
Vorige week zijn er volop voorbereidingen getroffen. De Nederlandse en Belgische teams hebben de hele week wedstrijdtraining gehad van Mischa Heemskerk. “De focus lag hierbij vooral op de omgeving verkennen, handelingen oefenen wat automatisme moet worden en druk varen. Deze combinatie moet erin resulteren mooie resultaten neer te kunnen zetten”, meldt Mariëlle Zonneveld.

Programma
Vanaf maandag 26 augustus zullen de kwalificatie aces voor de Hobie 16’s van start gaan waaruit de gold en silver fleet wordt samengesteld. Op woensdag zullen de races voor het Europees Kampioenschap echt los gaan barsten met ruim 100 deelnemende boten. Nederlands en Europees kampioen Mischa Heemskerk heeft zijn Hobie Wild Cat tijdelijk verruild voor een Hobie 16. De komende week zal blijken hoe hem dit vergaat.

Definitieve uitslagen van verschillende klassen zijn op dit moment nog allemaal bekend maar zullen hier worden gepubliceerd.

Update: Bij de Hobie Tigers waren nog protesten gaande waardoor de definitieve uitslag pas 25/07 bekend is geworden

www.hobiecat.nl
http://www.travemuender-woche.net

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: