EK Hobie Cat 2010: Kaarten lijken verdeeld in Travemünde

Gerard Loos en Pieter van Ruitenburg lijken af te stevenen op een mooie overwinning in Hobie Tiger klasse in Travemünde (Duitsland). Opnieuw wisten de heren de drie races van vandaag winnend af te sluiten. Simon Rombaut en Lucas Beckers wisten opnieuw de tweede plaats te verstevigen. De Duitsers Kai Wippersteg en René Bertheau staan voorlopig derde, maar nummers vier en vijf maken evenveel kans op een podiumplaats. In de Hobie Wild Cat klasse blijven de Italianen Vittorio Bissaro en Lamberto Cesari oppermachtig en wisten hun onafgebroken reeks overwinningen te continueren. Bij de Hobie FX-One klasse laat David van Aart een flinke opmars zien, hij staat momenteel tweede. Morgen staan de laatste races gepland in zowel de Hobie Tiger, Wild Cat als FX-One klasse.

De zeilers hebben niet te klagen gehad. Drie dagen op rij profiteren ze van een stevige bries van zo’n 15 knopen of meer en veel zonnige momenten. Op maandag leek de wind in eerste instantie uit te blijven, maar plots stak deze toch op. “Er waren zelfs schuimkopjes zichtbaar! We maakten ons meteen weer op voor een superdag knallen op het water. De insteek was simpel: consolideren en hoog varen om onze podiumplaats te behouden. Dat is ook gelukt. De eerste race hebben we van start tot finish op kop gevaren. We kozen de juiste kant van de baan en konden heerlijk samen in de draad hangen. Gewoon genieten dus”, vertelt Gerard Loos.

Belgen sterk op de Tiger
“De tweede race wisten onze Belgische vrienden Rombaut/Beckers ons toch even te verrassen. Ze hadden een goede start en wisten in het eerste rak als eerste de benedenboei te ronden. Upwind misten ze met deze harde wind net een beetje gewicht en konden wij de leiding weer overnemen, maar downwind waren ze erg sterk vandaag! De laatste race hadden we nog een akkevietje met een Wild Cat die zich als een ware indringer ontpopte tussen ons en het startschip. Na de nodige mea culpa’s van hun kant en een geïncasseerde penalty konden wij ons weer focussen op de race. Ook deze race wisten we uiteindelijk te pakken en heeft een mooie basis voor het kampioenschap gelegd”, vult Pieter van Ruitenburg aan. Dinsdag staan de laatste races gepland voor de Tigers, Wild Cats en FX-one. Of ze morgen daadwerkelijk aan zeilen toekomen is nog de vraag. De voorspellingen zijn slecht 1 tot 3 knopen wind die tevens variabel kan zijn.

Hobie Jeugd
De Hobie Jeugd klasse lijkt een podiumstrijd tussen de Fransen en Italianen te worden. Al dagenlang voeren Deguine/Benjamin (FRA) het klassement aan. De strijd om de overige podiumplaatsen kan nog alle kanten op gaan, hier zijn nog de nodige kanshebbers. Arnout en Klaas Victor staan namens België op een 12e plek als beste genoteerd. Rob en Marloes Sprij verdedigen de Nederlandse eer vanaf een 18e plaats. Ook de Hobie Jeugd heeft dinsdag haar laatste races.

Vanaf woensdag zullen de Hobie 16 gold en silver fleet van start gaan. De kwalificaties zijn in volle gang.

Volledige uitslagen van de verschillende klassen staan
hier
gepubliceerd.

www.hobiecat.nl
http://www.travemuender-woche.net

Foto: Marina Könitzer/Travemünder Woche

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: