VYF Radial Talent Team presteert op WK Laser Radial Youth

WK Laser Radial YouthVan 17 tot 25 juli 2010 werd het WK Laser Radial Youth gezeild in het Schotse Largs. Dit is het kampioenschap voor zeilers jonger dan 19 jaar. Bij de jongens namen zeilers 218 deel uit 41 landen. Bij de meisjes 89 uit 26 landen.

Het kampioenschap werd gezeild bij hoofdzakelijk licht weer en er moest vaak, vooral in het begin van de week, lang gewacht worden op wind. De tweede wedstrijddag werd er zelfs niet gezeild.

Bij de jongens wisten 4 leden van het VYF Laser Radial Talent team, dat minder dan een jaar geleden werd opgericht o.l.v. Wil van Bladel (Evi Van Acker’s coach), zich te plaatsen voor de Gold Fleet. Thomas Deckers werd 30ste, Matthias Van De Loock 51ste en Levi Slap 66ste. De beste prestatie kwam van Sam Vandormael die 8ste eindigde. Vermits het kampioenschap in Europa werd georganiseerd gold dit ook als EK en daarin eindigde Sam op een 5de plaats. Bij de meisjes eindigde Julie Van Schoote 42ste in de Gold Fleet.

Uitslagen op www.laserworlds2010.co.uk/radialyouth

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: