Westlandcup 2010 – Lastige omstandigheden zorgen voor spannend weekend

Westlandcup 2010Het jaarlijkse zeilfeest om de 27ste Westland Cup vond dit jaar weer plaats in bij de Kustzeilvereniging 's-Gravenzande. Zo’n 25 boten namen op zaterdag en zondag deel aan een mooi zeilweekend onder lastige omstandigheden. Sander de Boer en Marcelien de Koning wisten dankzij de Hobie Wild Cat dit jaar de hoogste trede van het podium te beklimmen. Ferdinand van West en Stefan Dubbeldam pakten de tweed plaats op de Infusion. Oscar Zeekant en Karel Begemann laten opnieuw als nieuw team van zich horen, zij werden derde.

Op zaterdag 24 juli wist de organisatie drie races te plannen. Gemakkelijke condities waren het niet. Licht weer met veel stroming en golven waren soms een ware beproeving. Op zondag 25 juli werden uiteindelijk twee races gezeild. De race om de ‘Groentecup’ is wedstrijd op zich. Oscar Zeekant en Karel Begemann mochten zich dit jaar de gelukkig winnaars noemen van een goed gevulde groentekist uit het Westland.

Uitslagen en foto’s snel beschikbaar via www.kzvg.nl

www.hobiecat.nl
Foto: www.bootinbeeld.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: