EK Hobie Cat 2010- Windstilte maakt uitslag definitief

Dinsdag om 13:00 hield de organisatie het in Travemünde (Duitsland) voor gezien. Het lange wachten op een bries werd niet beloond. Gerard Loos en Pieter van Ruitenburg mogen zich de nieuwe Europees Kampioenen Hobie Tiger noemen. Simon Rombaut en Lucas Beckers behielden het zilver, de Duitsers Kai Wippersteg en René Bertheau pakten het brons. De Nederlandse David van Aart kan tevreden terugkijken op zijn zilveren plek op het podium in de Hobie FX-One klasse.

De Belgische deelnemers hebben de afgelopen dagen een mooie prestatie neergezet. “We hebben een mooi evenement achter de rug, zowel qua zeilcondities als -prestaties. Voor ons gevoel hebben we ook beter gepresteerd dan we vooraf gedacht hadden. Normaliter zeilen we met weinig wind niet zo ver voorin mee, maar dit keer liep dat anders. Eigenlijk ging alles boven verwachting! De sfeer was ook ronduit perfect. Naast de gezelligheid in het Nederlandse kamp hebben we ook veel tips & tricks gekregen van Gerard Loos en Pieter van Ruitenburg. Einige minpuntje was dat Gerard ons die ene kans op een overwinning niet wilde geven, maar die pakken we wellicht een andere keer“, vertelt Simon Rombaut lachend. Het eerst volgende evenement waar Rombaut/Beckers zullen verschijnen is de Volledige uitslagen van de verschillende klassen staan RBSC Extreme gepubliceerd. van 10-12 september 2010.

Terwijl een deel van de zeilers vandaag weer naar huis af reist gaat het voor de Hobie 16 zeilers vandaag echt beginnen met de start Hobie Europeans.

Volledige uitslagen van de verschillende klassen staan hiergepubliceerd.

www.hobiecat.nl
http://www.travemuender-woche.net
Foto: Gerard Loos

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: