EK Flying Junior - Rolf de Jong en Esther Pothuis blijven aan de leiding

EK Flying JuniorIn de ochtend gierde de wind al door de zalingen. De rescue-ers die dit gebied goed kennen voorspelden al veel werk voor hen vandaag. De kopjes stonden al op de golven. Het duurde even voordat iedereen op gang kwam op de kant.

Na half 10 ging de eerste boot het water op. Het leek toch nog rustig op het water toen de rescues uitvoeren. Echter dit bleek schijn. De eerste start werd direct een ‘General Recall’ omdat iedereen tegelijk over de lijn geduwd werd door de in kracht toenemende wind. Het begon met 15 knopen. Maar bij de 3e pot hadden we 23 knopen wind met uitschieters naar 26 knopen. Intussen hadden verschillende boten zich teruggetrokken uit de race. Anderen hadden averij, zoals een mast overboord. Veel boten sloegen om. Bij de laatste start bleef een boot van onze zuiderburen met het roer achter de ankerlijn van de ‘Lijnboot’ hangen en belandde derhalve bovenop de Lijnboot en moest de wedstrijd helaas afbreken.

Desondanks wat het nog ‘zeilbaar’. De verschillende rescues kregen het goed voor hun kiezen. Veel boten gingen om, en daar wil je als rescue toch wel even bij zijn. Je weet nooit.

Na de laatste wedstrijd bleven de meeste rescues achter om 6 FJ’s die gestopt waren mee terug te slepen naar de haven. Dit was een flinke klus, omdat de bootjes onbemand achter een rescue zomaar weer omsloegen.

Bij elkaar een heftige dag zeilen. Voor sommigen met schade, anderen zeer tevreden. Hoe dan ook geweldig zeilweer. Nog één dag zeilen voor de boeg. Ben heel benieuwd wat dat nog aan het klassement verandert.

Meer uitslagen & foto’s zijn te lezen op de website www.fjeuropeans2010.nl
Tekst: Elske Vermeij

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: