EK Hobie Cat 16 - 2010: Strijd om titel losgebarsten

EK Hobie Cat 2010Een flinke strijd werd donderdag geleverd op de tweede dag om het Europees kampioenschap in de Hobie 16 klasse. In Travemünde (Duitsland) werden de zeilers donderdag getrakteerd op heerlijke zeilcondities. De gold fleet heeft een paar sterke zeilteams die de top 5 domineren.

Mischa Heemskerk (36) liet samen met Enrico van der Laar (13) een flinke opmars zien en is de top 5 inmiddels binnengedrongen. Jerome le Gal en Marco Lazetta, de Europees kampioenen van 2008, gaan momenteel aan de leiding. Winnaars van de Hobie 16 Women, Zonneveld/Van Dooren, staan als beste damesteam op de 28ste plaats.

Drie races zijn er donderdag verzeild. De Foxtrotbaan was een kleurrijk schouwspel van 64 deelnemende Hobie 16’s. Veel windshifts maakte het de zeilers lastig, zowel bij de start als tijdens de race. Mischa Heemskerk had een prima dag en zet de stijgende lijn sinds gisteren door. “We heerlijk gevaren en met verbazing kijk ik naar de prestaties die we vandaag hebben neergezet. Ernico heeft dit EK voor het eerst op een catamaran gezeten, maar doet het boven verwachting. Morgen nog even doorzetten, want we gaan wel voor het podium”, vertelt Heemskerk.

De Nederlandse dames Zonneveld/Van Dooren hebben vandaag een paar mooie resultaten weten te boeken. “We hebben vandaag twee goede races gevaren, waaronder een 8ste en een 23ste plaats. Dit biedt een mooie uitgangspositie om toch te eindigen in de top 20. We hebben de nodige spannende starts gehad, met regelmaat onder een zwarte vlag. De wedstrijdleiding is er hier stellig in: Jullie zijn hier niet om startjes te oefenen, maar om wedstrijd te zeilen. Kortom, goed opletten en toch straks starten”, lachen Van Dooren en Zonneveld.

Vandaag staan er opnieuw drie races gepland. De condities zijn iets ruiger dan de dag ervoor. De Hobie Dragoons worden momenteel binnengehouden met de verwachte windvlagen van zo’n 30 knopen.

www.hobiecat.nl
www.travemuender-woche.net
Foto: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: