Nederland aan kop tijdens het EK 29er

EK 29erOnder prachtige omstandigheden, 30˚C en 10 tot 15 knopen wind, wordt op dit moment het Europees Kampioenschap 29er gezeild. Het evenement wordt gehouden in Spanje en georganiseerd door Club de Vela La Ballena Alegre. Mede door de aanwezigheid van de niet Europese deelnemers, zoals USA en NZL, en de huidige 29er wereldkampioenen kunnen we spreken van een sterk bezet Open Europees Kampioenschap.

Na twee dagen van kwalificatie wedstrijden is de vloot opgedeeld in gold, silver, bronze en emerald fleet. De Nederlandse deelnemers zitten in de volgende vloten:
Gold: Annemiek Bekkering en Kaj Böcker
Silver: Carolien en Annette Duetz
Bronze: Sven Kisters en Taco Dommerholt & Jason Hoogendoorn en Femke Adamse
Emerald: Sophie en Joris Waller

Twee van de drie finale dagen zitten er op, Annemiek en Kaj begonnen de finales aan de leiding van de goldfleet. Na 2 wat mindere starts en moeilijk in te schatten winddraaiingen in combinatie met de korte wedstrijden waren de eerste resultaten wat minder. Tijdens de 3e en laatste wedstrijd van zaterdag klopte het weer en konden ze de dag afsluiten met een 1e plaats en bleven ze aan de leiding in de goldfleet. Zondag is er helaas niet gezeild, dus met nog 1 dag te gaan moeten ze hun voorsprong van 2 punten zien vast te houden/uit te bouwen.
Carolien en Annette hebben zich geplaatst voor de silverfleet. Na een wat minder begin sloten ze zaterdag de dag af met een mooie 10e plaats en staan nu op de 17e plaats.

Sven en Taco gaan steeds beter in het evenement, Sven heeft met Hemelvaart nog zijn laatste Optimist wedstrijd gezeild. Daarna zijn ze samen hard gaan trainen als gelegenheidsteam voor dit evenement. Als 18e de bronzefleet ingekomen staan ze nu op een 4e plaats en zijn de medailles binnen hand bereik. Jason en Femke hebben door persoonlijke omstandigheden helaas moeten besluiten het evenement te beëindigen.
Sophie en Joris zijn pas net begonnen en hebben nog niet zoveel kunnen trainen samen en ook zij groeien tijdens het evenement.

Nog 1 spannende dag te gaan en we weten of we weer een Europees zeilkampioen hebben in Nederland, voor meer informatie zie:

http://www.29ereuropeans.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: