3 Belgische "Snipe" zeilers winnen de Kieler Woche in een "Draak"

Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens en Yves BassetteHet Belgisch trio Ben Van Cauwenbergh (RYCB), Manu Hens (RYCB) en Yves Bassette (KLYC) wonnen de Kieler Woche 2010 in de Draak klasse. Ben kocht in februari zijn eerste Draak en dacht ‘laat ons dit eens proberen:’… En blijkbaar aan de resultaten te zien, ligt het Draak zeilen hen wel. Ook aanwezig en nieuw in de klasse is (eveneens Snipe zeiler) Alex Helsen.

De bemanning van Ben bestond uit Manu Hens, één van Belgisch beste snipezeilers die internationaal al vele titels behaalde, en Yves Bassette, die vroeger actief was in de Laserklasse en nu fervent Snipe zeiler is.

No races op dag 1

Dat Kieler Woche een mega event is met Internationale en Olympische kampioenen op het water moeten we u niet vertellen. Donderdag 24 juni, in het begin van de wedstrijd hadden de jongens geen wind en werd er niet gevaren. De volgende dag stonden er 7 tot 10 knoopjes wind en was het heel moeilijk om de Draak door de korte golven te zeilen. Toch wisten ze een 2e en 5e plaats op papier te zetten. Het Deens Team van Jesper Bendix was die dag een tikkeltje te sterk, en eiste op deze eerste dag met twee ééntjes de pole-position op!!!

Eerste plek

Zaterdag 26 juni, het zelfde ongelooflijk mooi weer en wederom een zacht briesje, Team Ben/Manu/Yves varen twee drietjes, en de Deen een 13e en een 6e plaats. Den Duits Thomas Müller kwam erg close, maar door dat er pas vanaf 5 reeksen een aftrek was, werden Ben en zijn Team eerste.

Spannende laatste dag

De laatste dag wordt het spannend, geen wind, maar toch wordt er op het water gegaan. Er wordt een stevige zeebries verwacht die inderdaad zoals voorspelt iets na de middag doorkwam. Prachtig zeilweer en Bel 59 weet waar het om gaat, ze maken kans op de enige ere plek. Ze varen een 1e en 2e plaats, dus na 6 reeksen een mooie overwinning. Op een 2de plek zien we het Deens team, en de Duitslander Thomas Müller wordt 3de.

Ni slecht

Of Ben in de Draak klasse gaat blijven varen? Terwijl hij met zijn rechterhand door zijn haar gaat zegt hij bevestigend knikkend:”Goh, het ging ni slecht eh?”

www.kieler-woche.de

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: