Bekkering/Böcker Europees Kampioen 29er 2010

Europees Kampioenschap 29erNa 4 dagen zeilen van het Europees Kampioenschap 29er in Spanje begon het Nederlandse zeilteam Annemiek Bekkering / Kaj Böcker de laatste dag van het 5 daagse zeilevenement met 2 punten voorsprong op nummer 2.

De nummer 2, FRA 1 (de huidige Wereldkampioen), begon de dag goed met 2x een 1e plaats. Terwijl het team Bekkering/Böcker een 2e en een 3e plaats zeilde.
Hun voorsprong was hierdoor geslonken tot 1 punt en dat met nog 1 wedstrijd te gaan.
Tijdens de laatste wedstrijd wist het team Bekkering/Böcker het hoofd koel te houden en zeilden ze een sterke race. Ze hielden de Fransen, FRA1, goed in de gaten en wisten zo voor hen te eindigen.
Er werden hierna geen wedstrijden meer gezeild en dus is het GUL-team Bekkering/Böcker Europees Kampioen 29er 2010.

Carolien en Annette Duetz hebben hun positie in de silverfleet nog kunnen verbeteren tijdens de laatste wedstrijddag alleen vallen ze niet binnen de prijzen.
Sven Kisters en Taco Dommerholt konden de mooie opgaande lijn helaas niet vasthouden op de laatste dag en zijn 12e geworden in de bronzefleet.
Sophie en Joris Waller zijn door een goede laatste dag nog 4 plaatsen gestegen in de emeraldfleet.

Nu een dagje rusten wacht het volgende evenement, Europees Kampioenschap 29erXX, lukt het Bekkering/Böcker om de dubbel te halen?

Meer informatie:

www.29ereuropeans.org
www.29erxxregattas.org

Tekst: Paul Bekkering

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: