Kaagweek start met traditionele vlootshouw

KaagweekDe negentigste Kaagweek gaat vrijdavond 9 juli met een traditionele vlootschouw van start. De feestelijke openingceremonie begint rond 19.00 uur in Park Groot Leerust in Warmond en eindigt omstreeks 22.00 uur met een muzikaal onthaal bij de Sociëteit De Kaag. Vanaf zaterdagmorgen 10 juli komen honderden zeilers van diverse niveaus en leeftijden in actie. Vijf dagen voor aanvang staan er 233 boten ingeschreven, verdeeld over 24 klassen.

Na de officiële openingswoorden van de voorzitter Jan Bart Lucas en de burgemeester van de gemeente Teylingen, de heer Sander Schelberg, volgt de unieke vlootschouw. Vertegenwoordigers van alle deelnemende Kaagweek-klassen formeren zich in 'kop-staart' kiellinie. Deze sleep zal langzaam door de Leede en over de Laeck richting Kaagsociëteit varen. Uiteraard vergezeld door een armada van sloepen en andere boten. Ondermeer met traditionele live muziek. De vloot wordt begeleid door een originele sloep met Koninklijke allure. Eenmaal bij de Sociëteit aangekomen, barst het feest los.

Niet te lang, want de volgende ochtend om 10.00 uur klinkt het eerste startschot. De Regenboog is met 49 inschrijvingen de grootste klasse, gevolgd door de Pampus (24) en Valk (23). De traditionele Holland-Friesland Teamwedstrijden in de Regenboog vinden plaats op zaterdag-, zondag- en dinsdagmiddag vanaf 17.00 uur. Op maandag 12 juli om 17.00 uur staan de damesraces in de Regenboog en Valk gepland.

www.kaagweek.nl

Foto: Wim Haze

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: