Nieuwpoortweek 2010 - een perfecte editie onder de zon!

Op woensdag werd een perfecte editie van de Nieuwpoortweek afgesloten. Maar niet voordat de hele vloot de zee nog eens koos voor één of twee manches. Op het parcours van de optimisten wilde men immers ook op de beoogde 11 reeksen gezeild. Missie volbracht en daar mogen de verschillende comités best trots op zijn.

Op de westelijke baan stonden nog één start voor elke klasse georganiseerd. Vooral in de 420 klasse was het nog erg spannend met het Franse duo Guillaume Pirouelle en Valentin Sipan op kop. Met slechts één punt voorsprong wisten ze wat hen te doen stond en dat deden ze ook, ze wonnen de reeks. Het Engelse damesteam Rebecca Kalderon, Katrina Brewer scoorde een tiende plaats en verloor zo het goud. Voor de Belgen bleven Quinten Lootens en Stijn Van Hooye 19de terwijl Matthieu Van Schoote en Sébastien Devos op de 24ste strandden.

In de Laser 4.7 bleek Michiel Curvers te sterk voor de concurrentie met nog maar eens een reeksoverwinning. Laura Van De Loock werd eerste meisje en tweede. Margot Audenaert strandde op de derde stek. In de Europe klasse bleef Maité Colombie aan de winnende hand. Ze won het event met glans voor Emma Plasschaert, haar clubgenote uit VVW Inside Outside Oostende. In de Splash was Gabriël Wempe niet in te tomen met niets als ééntjes en tweetjes op zijn eindrapport. Nienke Jorna was eerste dame op de tweede plaats. Stef Audenaert zette zijn opmars rustig verder en werd zevende.

Op de oostelijke baan werden nog twee wedstrijden optimist gezeild. Het werd alweer een dagje voor de lichtweer zeilertjes. In de gold fleet werd het uiteindelijk een volledig Brits podium. Scott Wallis haalde het terwijl Kevin Bonnevie als beste Belg strandde op tiende plaats, maar er zat meer in. Robbert Lerno eindigde vijftiende. De Deense Sophie Haumann was eerste dame op elf. In de zilveren vloot werd het een Belgische overwinning met Yannick Bongaerts voor de Nederlander Demi Van der Meer en Thomas Van den Bossche. Twee Belgische Cadet teams bleven ook op de slotdag de vloot beheersen. Toon De Munck en Eline Spitaels sloten winnend af voor Tom Alleman en Joke Lakiere. De Nederlandse Lotte Wijnbergh sloot de laatste reeks nog winnend af waardoor ze zich verzekerde van de derde podiumplaats.

De mooie Nieuwpoortweek kende zijn finale tijdens de prijsuitreiking in de Koninklijke Yachtclub van Nieuwpoort. Organisatoren en deelnemers kunnen terugkijken op een super evenement. Niet in het minst omwille van de bijzonder goede omstandigheden maar natuurlijk ook door het sterke veld en de prima organisatie van de drie clubs met de medewerking van zeer trouwe sponsors.

De volgende editie belooft nog beter te worden omdat ze gevolgd zal worden door het Jeugd EK 420.

Tekst: Luc Geirnaert

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: