Wereldkampioenschap Gehandicapten Zeilen - de laatste voorbereidingen voor de start

André RademakerDe meeste deelnemers van de Delta Lloyd IFDS Worlds 2010 zijn inmiddels op het Regatta Center in Medemblik aangekomen. Boten worden gemeten, deelnemers geclassificeerd en de eerste practice race is achter de rug. Deelnemers, zowel het organiserend team en de 120 vrijwilligers werken zich een slag in de rondte om alles voor vrijdag, de eerste wedstrijddag, voor elkaar te krijgen.

In de 2.4mR klasse zijn regerend wereldkampioen Thierry Schmitter en André Rademaker (zie foto) natuurlijk kanshebbers bij de Nederlanders. Andere potentiële winnaars in deze klasse zijn Heiko Kröger (Duitsland), Helena Lucas (Groot Britannië), Bjønar Erikstad (Noorwegen), Megan Pascoe (Groot Britannië) en Jens Als Andersen (Denemarken).

Het Duitse team van Jens Kroker, Robert Prem en Siegmund Mainka waren de winnaars van de IFDS Worlds 2009 in de Sonar klasse, het team van Israël (Dror Cohen, Arnon Efrati, Benny Vexler) en het Griekse team (Christoforou Vasalis, Alexas Thodoris en Notaroglou Argiris), de nummers twee en drie.
Maar ook het Nederlandse team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen, dat een tweede plaats bezette bij de wedstrijden in Palma de Mallorca, behoren tot de kanshebbers.

Alexandra Rickham en Niki Birell (Groot Brittannië) zullen hun IFDS Worlds 2009 titel verdedigen in de Skud 18 en de strijd aanbinden met onder andere Scott Whitman en Julia Dorsett (USA), John Mc Roberts, Brenda Hopkin (Canada), Michael Cogswell en Lucy Hodges (Groot Brittanië).

Allemaal grote namen in de zeilwereld, die samen met perfecte weersomstandigheden de Delta Lloyd IFDS 2010 ongetwijfeld tot een succes zullen maken.

www.ifdsworlds2010.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: