Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester opent goed op WK Laser

Marit BouwmeesterIn het Schotse Largs zijn de wedstrijden om het Wereldkampioenschap in de Olympische Laser radial klasse van start gegaan. Marit Bouwmeester (22) begon het evenement sterk. Het Friese talent dat nu in Scheveningen woont scoorde een tweede en een eerste plaats tijdens de eerste twee races op 9 juli. De Belgische zeilster Evy Van Acker moet zich tevreden stellen met een zesde en elfde plek wat haar een twaalfde plek geeft in het tussenklassement.

In het totaal doen er 114 zeilsters mee aan de Schotste oostkust en de deelnemers zijn opgedeeld in twee startgroepen. All toppers in de klasse zijn vertegenwoordigd. Zo ook Anna Tunnecliffe die na het Olympische goud van 2008 er tussenuit is geweest.

Het weer was zeer wisselend. Race 1 werd gezeild in 10-15 knopen wind (kracht 4 beaufort). Voor race twee nam de wind toe tot maarliefst 26 knopen (kracht 7). In beide condities kwam Bouwmeester goed uit de verf.

Coach Mark Littlejohn zei: “Dit was een goede start. Allrounder condities. Ze had een beetje een nerveuze start de eerste race maar kwam 7de rond de eerste boei. Daarna zeilde ze zich goed naar voren tot de tweede plaats.”

Daarna nam de wind verder toe. De tweede race ging van start in stormachtige condities. Littlejohn zei: “Ze had een scherpe start. Goed. En in de sterke wind bleef ze heel goed bij de ‘zwaargewichten’ in de buurt. Ze ging als tweede rond de eerste boei. Da’s knap. Daarna nam de wind af en zeilde ze weg van de rest naar de overwinning.”

Marit Bouwmeester zei: “De eerste dag zit erop. Morgen weer verder. Wij kijken nog lang niet naar het eindresultaat. Dag voor dag. Ik vind het jammer dat we niet in Nederland zijn voor de finale van het WK. Wij hebben ons eigen Holland house hier in Largs gecreëerd en onze kamer hangt vol met Oranje slingers.”

www.laserworlds2010.co.uk

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: