EK Hobie Cat 2010: Goud voor Frankrijk bij Hobie 16 en Hobie Dragoon

Op zaterdag 31 augustus is de strijd beslecht om het Europees kampioenschap Hobie Cat in Travemünde (Duitsland). Na drie spannende races wist het Franse duo Jerome le Gal en Marco Lazetta de titel te pakken. De Duitser Detlef Mohr en Karen Wichardt werden met gepaste afstand tweede. Het brons ging nipt naar Jason Waterhouse en Lisa Darmanin. Nederlands succes werd er geboekt in de Hobie Dragoon klasse. Thomas Schouten en Esther Hillebrand werden tweede, Cees van Asselt en Nolti Geijssen derde.

De laatste dag beloofde een spannende dag te worden, niemand was nog zeker van een podium plaats. De weergoden waren de zeilers goed gezind. De zonnige omstandigheden met een bries van zo’n 12-14 knopen maakte er een waar zeilfeest van. Vrijdag moest de organisatie noodgedwongen na één race de races afblazen door windvlagen van boven de 30 knopen. Le Gal/Lazzetta lieten de hele week zien de boot goed onder controle te hebben door een constante serie van top vier resultaten neer te zetten. Beste Nederlanders waren Mischa Heemskerk en Enrico van der Laar met een vijfde plaats.

Hobie Dragoon
Podium Hobie DragoonPodium Hobie DragoonDe Hobie Dragoons werden in grote getale vertegenwoordigd door Nederlandse teams. Deze klasse wint ieder jaar aan populariteit en laat en stijgende lijn zien qua deelnemers. Als ware kampioenen werd de Nederlandse jeugd naar het podium gedragen tot groot vermaak van het publiek. Thomas Schouten en Esther Hillebrand waren de hele week in een hevige strijd verwikkeld met de Franse winnaars Jolann Neiras en Jaques Rochefort. De Fransen wisten met 1 punt verschil het goud te pakken.

EK Hobie Cat 2011
Na de prijsuitreiking maakte voorzitter Fritz Klocke bekend dat het volgende EK gehouden zal worden aan het Neusiedler meer in Breitenbrunn (Oostenrijk). Exacte data zijn op dit moment nog niet bekend.

www.hobiecat.nl
http://www.travemuender-woche.net

Foto's: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: