Sail for Gold 2010 - Benelux zeilers in vijf klassen in de top drie

GroeneveldOp het Olympische wedstrijdwater staan de Benelux zeilers van in vijf klassen in de top drie. De omstandigheden waren bar en boos. Veel wind, striemende regen en bar weinig zicht. Ook de Nederlandse Match race dames (zie foto) doen het goed en zijn nog steeds ongeslagen, maar in die klasse kan je nog niet van een top drie praten. Verder is het de moeite van het vermelden waard dat ex kernploeglid Pieter-Jan Postma (NED) tweede staat in de Finn klasse.

470 dames (Westerhof / Berkhout 2de)
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (NED) staan nu tweede in het algemeen klassement. Lobke Berkhout zei: “Na een uniek en spetterend WK is het lastig om de draad weer op de pakken.?Maar?we zijn weer in de?wedstrijd!” De wereldkampioenen scoorden twee tweede plaatsen. De Japanse Ai Kondo en Wakako Tabata staan voorlopig eerste.

470 mannen
Steven LeFevre en Steven Krol (NED) waren weer eens op dreef voor de Zuid Engelse kust. Maar de Stevens zagen het goed en scoorden een vierde en een vijfde plaats.

“Vroeger waren we echt supersnel in deze condities,” zei Steven LeFevre eenmaal terug op de kade van het Weymouth Sailing centre. “We trokken de schoot aan en we vlogen iedereen voorbij bij wijze van spreken. Dat zijn we even kwijt geweest. Dit voelt goed.”

Laser dames (Bouwmeester 1ste)
In de Laser radial klasse doet Marit Bouwmeester (NED) goede zaken. In de Engelse ‘zomerse’ omstandigheden (20-25 knopen wind) gaat de Laser radial zeilster nog steeds aan de leiding. In de eerste wedstrijd kreeg Bouwmeester een gele vlag van de scheidsrechters en moest ze een rondje draaien. Ze werd nog zevende, in de tweede manche van de dag werd ze eerste. Ze gaat aan de leiding in het klassement.

Evi Van Acker (BEL) zeilt een eerste en derde plek in race 3 & 4 en komt hierdoor op een derde plek in het tussenklassement. Evi: "8 uur het water op voor 2 races in 25-30 knopen, wat een amateurs! Het waren extreme omstandigheden, zeer slecht zicht, zeer veel wind, maar zeer leuk! Een topdag voor mij met een 1 en een 3. Gestegen naar de derde plek, gelijke punten met de tweede, four days to go!"

Laser mannen (De Haas 3de)
Rutger van Schaardenburg (NED) pakte twee eerste plekken en stijgt daarmee naar een 19de plaats. Een goede prestatie van de Dordtenaar. “ Jaap Zielhuis zei “Hij zag het goed, hij zeilde goed en hij ging hard. Ook Marc de Haas ging goed met een vijfde en een zevende plaats. Laser kernploeg coach Jaap Zielhuis was tevreden. “Het gaat goed in het Nederlandse laserkamp. Maar dit is zeker hoopgevend. Dit zijn de kwalificatiewedstrijden. De concurrentie wordt nog veel heftiger in de finales in de gold fleet.”

Marc de Haas: “Het gaat weer de goede kant op. Heb veel blessures gehad en daar heb ik weinig last meer van.”

Match Racen (Nederlanders ongeslagen)
Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf (NED) kwamen vandaag niet in actie tijdens het match racen. Ze zijn nog steeds onverslagen.

Sonar (Hessels, Van der Veen en Rossen 1e)
Udo Hessels, Marcel van der Veen en Mischa Rossen (NED) gaan nog steeds aan de leiding in de Paralympische Sonarklasse.

2.4mR (Schmitter 2de)
Thierry Schmitter (NED) staat op een gedeelde tweede plaats in de paralympische 2.4mR klasse. Schmitter en zijn Franse rivaal Seguin geven elkaar geen duimbreed. Ze delen de punten.

www.skandiasailforgoldregatta.co.uk

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: