Formule 18 Noord Amerika nadert ontknoping

Inmiddels is de vierde dag van het Formule 18 kampioenschap in Noord-Amerika (Wisconsin) van start. Naar verwachting zal de wind rond 13:00 lokale tijd zijn intrede doen en kunnen de catamaranzeilers hun kampioenschap vervolgen. Mischa Heemskerk en Carrie Howe gaan op dit moment aan de leiding op de Hobie Wild Cat. Andrew Macpherson en Ferdinand van West volgen op de tweede plaats, Matt Struble en Damon LaCasella staan derde.

De eerste dag kon er slechts een race gevaren worden. Dikke mist en gebrek aan wind gooide roet in het eten voor het kunnen zeilen van meer races. Heemskerk en Howe pakten hier wel hun eerste paaltje. De tweede dag liet de wind het volledig afweten en moest een andere invulling gezocht worden. Naast een Wii-tournooi hield Mischa Heemskerk een ‘Hobie Hot’ seminair voor ruim 80 belangstellenden. Hier werd stil gestaan bij de belangrijkste punten van hard zeilen en een analyse van de eerste race op basis van het GPS trackingsysteem.

Woensdag was de derde dag van het evenement stond er eindelijk een mooie bries met de nodige vlagen. “Het werd een mooie dag om te zeilen met het nodige plezier. Het werd een dag waar je kon scoren, zolang je je maar aan je plan hield. Onze slechtste score die dag was een vijfde plaats en pakten opnieuw een paaltje. We zijn niet ontevreden”, meldt Carrie Howe. Naast het zeilen wordt er zeker ook plezier gemaakt. De organisatie had veel werk gemaakt van de Magic Marine party woensdagavond. Foto’s hiervan hiervan zullen later worden aangeleverd. In de loop van de avond zullen de eerste voorlopige resultaten worden verwacht van de race van donderdag.

http://www.crawsailing.net/racine2010

Foto: Copyright Geoff Sobering

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: