Aruba Heineken Catamaran Regatta introduceert personal coaching

Aruba Heineken Catamaran RegattaDe organisatie van de twintigste Aruba Heineken Catamaran Regatta introduceert dit jaar personal coaching. Meervoudig Nederlands F18 Kampioen en topzeiler Mischa Heemskerk zal de deelnemers desgewenst verder helpen. Naast het geven van zeil- en trimtips zal hij tevens aan boord stappen om in het heetst van de strijd te coachen. De teams kunnen gratis gebruik maken van deze Caribische workshop. Het evenement duurt van 12 tot en met 20 november 2010.

'We wilden iets extra's doen voor deze jubileumeditie", aldus organisator Edwin Lodder. Al negentien jaar vormt Aruba in november een week lang het decor voor spannende catamaranraces. Alle open cats zijn dan welkom. In 2009 streed de Dart-klasse zelfs om de wereldtitel. Het wedstrijdwater is dankzij de aflandighe passaatwind vlak en daardoor ideaal voor alle niveaus. Afgezien van de topteams, reizen ook veel recreatieve zeilers jaarlijks af naar het Caribische eiland. Voor hen geldt de Aruba Heineken Catamaran Regatta vooral als een sportieve zeilvakantie. Lodder: 'Juist voor die groep is het leuk om personal coaching aan te bieden."

Programma
De eerste races beginnen op zondag 14 november en dinsdag is een vrije dag. De lange afstandsrace is voor velen het hoogtepunt van de zeilweek en voert de deelnemers langs de Arubaanse kust en op de terugweg door een schitterende lagoon en de haven van Oranjestad. Alle korte baanwedstrijden worden direct onder de kust van Palm Beach gezeild. De Aruba Heineken Catamaran Regatta duurt tot en met vrijdag 19 november. Traditiegetrouw heeft de organisatie weer een uitgebreid sociaal programma in petto, met gezellige strandfeesten en happy hours.

Inschrijven tot 1 september
Op dit moment staat de teller op 12 voorinschrijvingen uit Europa en 5 teams uit Aruba, waaronder de meervoudige winnaar Xander Pols. Teams kunnen zich uiterlijk nog tot 1 september aanmelden. De boten gaan begin oktober vanuit Rotterdam per containerschip naar Aruba. Om het evenement mogelijk te maken, zijn er minimaal 25 boten uit Europa nodig. Inschrijven kan via de website www.arubaregatta.com

Foto © Steve Arkley

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: