Marit Bouwmeester wint Sail for Gold 2010 in Laser radial klasse en wint tevens ISAF Sail for Gold World Cup in Laser radial klasse

Marit Bouwmeester“Dit is te gek, hier winnen, op het Olympische water, tegen alle sterke tegenstanders en dan ook nog ISAF Sailing World Cup in de Laser radial winnen. Geweldig.”

“Het was zo moeilijk op het water. Eerst voelde ik me heel comfortabel met deze windrichting . Maar eenmaal in de race ging die alle kanten op en zat ik ineens in minder wind. En je kan in deze wisselende omstandigheden ook niet echt verdedigen. Dus je moet je eigen race varen en je tegenstanders in de gaten houden en blijven rekenen hoe je ligt. Zucht ….wat een spanning. En dan tot overmaat van ramp een knoop in mijn schoot bij de laatste bovenboei. Ongelofelijk, ik kon niet rond de boei en afvallen. Ik rommelde er wat mee en ineens was die eruit. Wow. Wat en stress.”

Je lijkt zo ontspannen de hele week maar je bent nu toch heel opgelucht? “Ja hier winnen met alle sterke meisjes aanwezig en ook eindelijk een keer Sari [Multala] verslaan. Het moest een keer gebeuren. Dit is de mooiste World Cup win van alle drie. Melbourne [december 2009] was een klein veld. Medemblik was te gek natuurlijk, maar deze is super.”

www.skandiasailforgoldregatta.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: